Splićani se opraštaju od glazbenog velikana Olivera Dragojevića.

Galerija


Brojne poruke cijeli dan ostavljaju se u splitskim knjigama žalosti povodom smrti glazbenog velikana Olivera Dragojevića. Jedna je otvorena u HNK-u, a druga u staroj gradskog vijećnici. Uz predsjednike Vlade, Sabora i Republike, svoje poruke Oliveru Dragojeviću ostavili su i mnogi glazbenici, poput Stjepana Hausera i Severine, ali i njegovi prijatelji i poznanici. U knjige žalosti svi se mogu upisati do 21 sat.

Vezani članci Slivestrovo u Primoštenu - 2 Godina za kojom nitko neće žaliti: Slavlja su otkazana, ali dobrih želja ne nedostaje. Evo što si žele građani Oliver Dragojević (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Prošlo je godinu dana od smrti Olivera Dragojevića: Snagu, pozitivu i skromnost zadržao je do samog kraja

Splićani se pak pripremaju za jedan od najvećih ispraćaja u povijesti grada. Na splitskoj Rivi očekuje se više desetaka tisuća ljudi, a povodom odlaska glazbene legende zvona crkve svetoga Dujma oglasit će se prvi put nakon 80 godina.

Splićani ne kriju tugu zbog gubitka glazbenog velikana. Jedna je Splićanka otkrila angedotu koja najbolje svjedoči koliko je Oliver bio jednostavan i skroman.

"Ja sam zvala moje na ručak, on je sidija s nama, ja govorim: 'Oliver, hoćeš li s nama na ručak?', on govori: 'Što imaš za ručak?' Ja govorim: 'Kokoš i krumpire', a on govori: 'Ajd, 'oću'. Kad je doša, ja sam van stavila škorovadu (posuda za pečenje, op.a.) nasrid stola. Bili su pijati postavljeni na stol, on govori: 'Mala, šta će ti ovi pijati?', ja govorin: 'Pa za ist', a on će na to: 'Mala, šta će ti pijati, jesi došla na ljetovanje ili pred sud, makni pijate.' Kako je on prstima s nama jeo tu kokoš i krumpire, ja to nikad u životu zaboravit neću“, kazala je Splićanka Dalka Čolak.

 

PROČITAJTE I OVO:

"Vjeruj u ljubav" za vječno sjećanje: HNK na nogama uz suze i pjesmu ispratio legendarnog Olivera

Nikša Bratoš: ''Kad smo radili 'Moju domovinu', odmah smo se složili tko će započeti pjesmu – onaj najveći''

Gibonni se u suzama oprostio od Olivera: ''Kapetane, sve je kako triba, sve je ovo more samo za te''

Od Olivera se oprostili Grašo, Severina, Tereza: ''On je djelo ljubavi, njegovo je mjesto negdje gore rezervirano''

Taknut će vas u dušu: Najdirljiviji trenutak komemoracije za maestra Olivera

Torcida priprema špalir na ispraćaju Olivera Dragojevića: Dođite svi u bijelim košuljama