Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršeno krim istraživanje

Policija o napadu na dva maloljetna Roma: Svemu je prethodilo obostrano vrijeđanje i uništavanje klupice u parku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija sumnja da je pronašla muškarca koji je u srijedu poslijepodne u Zagrebu fizički napao dva maloljetna Roma.

Policija sumnja da je do napada došlo nakon što je muškarac dvojici maloljetnh Roma, koji su se nalazili u parku ispred stambene zgrade u kojoj živi, rekao da ne uništavaju drvenu klupicu.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Zatim je između njih uslijedilo međusobno dobacivanje i obostrano vrijeđanje, nakon čega su maloljetnici otišli. Nedugo potom su se vratili su u parkić, stoji u priopćenju policije, te nastavili uništavati drvenu klupicu zbog čega je 63-godšinjak došao do njih i fizički ih napao.

Liječnička pomoć maloljetnicima pružena je u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Otac napadnutog mladića: "Ne ljutim se zato što im je psovao 'cigansku majku'"

Rahima Kejić, majka napadnutog maloljetnika, tvrdi da su maloljetnici 63-godišnjem muškarcu rekli da čekaju prijateljice iz trgovine, ali da on nije htio čekati.

"Spustio se dolje, stavio kapuljaču na glavu i nije pitao ništa. Samo je mog sina pogodio po kičmi i on je pao na koljena", rekla je Kejić.

I roditelji drugog napadnutog dječaka su ogorčeni.

"Ne ljutim se zato što im je psovao 'cigansku majku', nego se ljutim zato što ih je tukao. Bez obzira je li to moje dijete ili ne, je li Rom ili ne, djeca su djeca", rekao je David Musić, otac napadnutog maloljetnika.

Roditelji maloljetnika uvjeravaju da njihova djeca nisu uništavala klupu, a stanari zgrade ispred kojeg se dogodio napad tvrde da ga nisu vidjeli.

"To nije prvi put da se ovakvi incidenti događaju u ovom našem park. Stalno se tu nešto događa, skupljaju se huligani i nepozvani gosti", rekla je Ankica Cirković, predstavnica suvlasnika zgrade.

Na napad je reagirao i predstavnik romske manjine Veljko Kajtazi.

"Ako se radi o govoru mržnje, sve ću učiniti i razgovarat ću s ministrom da se sankcionira i da bude osoba kažnjena jer samo ćemo tako zaustaviti govor mržnje", rekao je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene