Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kojundžić tvrdi da nije predmet istrage

'Dovođenje mene u kontekst s istragom protiv Bergmana ima političku pozadinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kojundžić tvrdi da je ovakve informacije u javnost plasirao Julijan Pajk direktor tvrtki Vivagrupa d.o.o. i Viva putnička agencija d.o.o. koji je navodno i pisac anonimnih kaznenih prijava, a koji je trenutno u sudskom sporu sa HZZO-om.

USKOK je jučer potvrdio da se već duže vrijeme provodi istraga o navodno nezakonitim i štetnim ugovorima koje je s dobavljačima sklapao bivši ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Većeslav Bergman, a Slobodna Dalmacija je napisala da se za korupciju u poslovima s informatičkom opremom sumnjiči i savjetnik HZZO-a za informatičke poslove Vinko Kojundžić. Prema pisanju Slobodne Dalmacije u prijavi USKOK-u iz 2007. tvrdi da se Kojundžić predstavljao kao savjetnik HZZO-a, a a istodobno bio vlasnik privatne informatičke tvrtke te da su on i Bergman namještali poslove tvrtki koja je, navodno, bila u vlasništvu Kojundžićeve supruge.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Redakciji Dnevnik.hr-a se javio Kojundžić koji demantira sve ove tvrdnje o njemu. Kojundžić tvrdi da je ovakve informacije u javnost plasirao Julijan Pajk direktor tvrtki Vivagrupa d.o.o. i Viva putnička agencija d.o.o. koji je navodno i pisac anonimnih kaznenih prijava, a koji je trenutno u sudskom sporu sa HZZO-om. Zbog toga Julijan Pajk, kaže Kojundžić, na sve načine želi utjecati na navedeni sudski postupak i potencijalne svjedoke u istom.

'Zbog sličnih laži, ali i krađe moje poslovne torbe od strane Julijana Pajka iz tvrtke Vivagrupa d.o.o., protiv istog podignuo privatnu tužbu i to zbog kaznenog djela protiv ugleda i časti i kaznenog djela utaje u srpnju 2006. godine. Stoga je potpuno jasno zašto smo ja i moja obitelj već duže vrijeme meta podmetanja i širenja laži o nama od strane Julijana Pajka, te zašto je dotični plasirao cijeli niz neistinitih informacija novinarki Slobodne dalmacije', tvrdi Kojundžić i dodaje da po njegovim saznanjima nije istinita tvrdnja da je ikakva policijska obrada vezana za njega u tijeku.

'Nikada nisam bio zaposlen u HZZO-u pa nisam mogao biti u sukobu interesa'

Kojundžić kaže da je neistinita je tvrdnja da je ikada bio savjetnik za informatičke poslove u HZZO-u te da nikada nije bio u radnom odnosu u HZZO-u, niti kao stalno zaposlen, niti kao zaposlenik na pola radnog vremena, niti preko ugovora o djelu, niti preko autorskog ugovora. 'Dakle sve insinuacije da sam ja bio na neki način zaposlen u HZZO-u ili bio tamo savjetnik nisu točne, te iz tog razloga nisam mogao niti bilo kome namještati poslove niti biti u bilo kakvom sukobu interesa', napominje Kojundžić istaknuvši kako su neistinite tvrdnje da je ikome namještao poslove u HZZO-u i da je ikome namještao posao u HZZO-u.

'Smatram da dovođenje mene u ovaj kontekst tima i političku pozadinu. Naime, otkako je dr. Bergman dao ostavku na mjesto direktora, puno ljudi me je kontaktiralo i zvalo te nagovaralo da se kandidiram na predstojećem natječaju za direktora HZZO-a, jer vjeruju da su moja edukacija i stručno iskustvo u zemlji i svijetu potrebni HZZO-u u ovom trenutku. Moram priznati da su mi ti nagovori laskali ali smatram da u ovom trenutku imenovanje direktora HZZO-a stvar političke odluke, te se je ministar postavljanjem v.d. direktora već de facto odlučio tko ce biti novi direktor HZZO-a, što mi je ujedno tako i poručeno 'odozgo'. Stoga se u ovom trenutku ne namjeravam javiti na natječaj za direktora HZZO-a koji se očekuje svaki tren', kaže Kojundžić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene