Milanović odlikovao Jelića
Milanović odlikovao Jelića Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjeg Zlatana Mije Jelića, okrivljenog za zločin protiv čovječnosti.


Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu od Suda Bosne i Hercegovine preuzelo je kazneni progon protiv bivšeg zapovjednika obrane Mostara Zlatana Mije Jelića, protiv kojeg je Tužiteljstvo podiglo optužnicu zbog kaznenog djela zločina protiv čovječnosti.

Vezani članci Milorad Pupovac Pupovac o uhićenjima za ratni zločin na Ovčari: "Nije rješenje da se Srbi drže taocima i zečevima za odstrjel" Uhićeni za ratni zločin na Ovčari Zarobljenike tukli oružjem, palicama, rukama, nogama: Čeka se odluka o istražnom zatvoru za osumnjičene za ratni zločin na Ovčari

Nakon preuzimanja kaznenog progona Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv navedenog hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika.

Jelić je general HVO-a kojeg je predsjednik Zoran Milanović odlikovao u povodu 25. obljetnice Oluje za doprinos brigada i specijalne policije HVO-a toj akciji.