Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zlatan mijo jelić

DORH pokrenuo istragu za ratne zločine protiv generala HVO-a kojeg je odlikovao predsjednik Milanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjeg Zlatana Mije Jelića, okrivljenog za zločin protiv čovječnosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu od Suda Bosne i Hercegovine preuzelo je kazneni progon protiv bivšeg zapovjednika obrane Mostara Zlatana Mije Jelića, protiv kojeg je Tužiteljstvo podiglo optužnicu zbog kaznenog djela zločina protiv čovječnosti.

Pročitajte i ovo Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti Ilustracija Ratni zločin u Trpinji Osuđen na 20 godina: Mučili civile, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme i pasu travu pa ih strijeljali

Nakon preuzimanja kaznenog progona Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv navedenog hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika.

Jelić je general HVO-a kojeg je predsjednik Zoran Milanović odlikovao u povodu 25. obljetnice Oluje za doprinos brigada i specijalne policije HVO-a toj akciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene