Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH podignuo optužnicu

Okrutna udomiteljica s varaždinskog područja: Djecu je tukla, vrijeđala, tjerala da rano ustaju i rade u polju

Sklupčana djevojčica (Guliver/Thinkstock)
Sklupčana djevojčica (Guliver/Thinkstock)
DORH je podignuo optužnicu protiv žene s varaždinskog područja koja je udomila troje maloljetne djece, ali se nije brinula za njih već ih je tjerala na rad u polju i kući.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 30. siječnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 67-godišnjakinje koja je udomila troje djece. 

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku Teška prometna nesreća na A4 - 1 naložena obdukcija Okončan očevid stravične prometne nesreće na A4, objavljeni prvi rezultati: "Vozač autobusa izgubio je kontrolu..."

Tereti ju se da je od početka 2013. do rujna 2016. djecu nazivala pogrdnim imenima, fizički ih kažnjavala, nije im pomagala oko svladavanja školskog gradiva niti je vodila brigu o njihovoj higijeni. Osim toga, tjerala ih je da svakodnevno rade u vrtu, polju i kući.

Gotovo svakodnevno ustajanje u rane jutarnje sate i tjeranje na rad te odlazak na tržnicu radi prodaje povrća, a što se sve okrivljenici stavlja na teret, djeci je bilo prenaporno zbog čega nisu imala dovoljno vremena za učenje.

Koliko djeca imaju godina, nije navedeno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene