Sklupčana djevojčica (Guliver/Thinkstock)
Sklupčana djevojčica (Guliver/Thinkstock)

DORH je podignuo optužnicu protiv žene s varaždinskog područja koja je udomila troje maloljetne djece, ali se nije brinula za njih već ih je tjerala na rad u polju i kući.


Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 30. siječnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 67-godišnjakinje koja je udomila troje djece. 

Vezani članci Zgrada DORH-a Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti Zdravko Mamić i osječki suci - 5 Morala dignuti kredit: Mamićeva supruga preuzela njegov dug prema državi i uplatila u proračun više od 52 milijuna kuna

Tereti ju se da je od početka 2013. do rujna 2016. djecu nazivala pogrdnim imenima, fizički ih kažnjavala, nije im pomagala oko svladavanja školskog gradiva niti je vodila brigu o njihovoj higijeni. Osim toga, tjerala ih je da svakodnevno rade u vrtu, polju i kući.

Gotovo svakodnevno ustajanje u rane jutarnje sate i tjeranje na rad te odlazak na tržnicu radi prodaje povrća, a što se sve okrivljenici stavlja na teret, djeci je bilo prenaporno zbog čega nisu imala dovoljno vremena za učenje.

Koliko djeca imaju godina, nije navedeno.