Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodno roditeljstvo

'Dojenje – više od hrane': Kako iskoristiti prednosti koje nosi dojenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravo u cilju promicanja i poticanja vrijednosti koje nosi dojenje Hrvatska komora primalja u suradnji s Tomislavom Kuljišem autorom programa „Roditeljstvo rani razvoj“i „Roditeljstvo 0-6“ organizira u Zagrebu praktično događanje «Dojenje-više od hrane» koje će se održati 24. rujna 2015. u Centru Prirodno roditeljstvo.

Dojenje, tranzicijski proces za majku i dijete nakon trudnoće, između ostalog, osigurava nutritivne i zaštitne čimbenike potrebne za rast i razvoj djeteta, smanjuje rizike od infekcija, alergija, smanjuje smrtnost dojenčadi, itd.

Iva Podhorsky Štorek, prvostupnica primaljstva i savjetnica za dojenje, tijekom izlaganja Vrijeme je za dojenje objasnit će fenomen Zlatnog sata (prvi sati dojenja) te kako cjelokupan proces uspostave dojenja premostiti kvalitetnije i ugodnije jer je poznato da kontakt koža na kožu između majke i djeteta predstavlja osnovu potrebu novoronđenčeta. O neurološkim aspektima dojenja govorit će Tomislav Kuljiš kroz predavanje Važnost dojenja za razvoj dječjeg mozga.

Tablica spavanja: Kada bi djeca trebala ići u krevet?

«Dojenje regulira djetetovo unutarnje stanje jer se nije sposobno samo regulirati te «podražaj» za regulaciju mora doći izvana, a to je ovom slučaju majka» - ističe Kuljiš. Dijete kao iznimno ovisan sustav o vanjskom podražaju kroz dojenje i komunikaciju s okolinom traži podršku da bi postavilo kvalitetne temelje za preživljavanje. Dojenje uvelike utječu na psihofizičku stabilnost djeteta ali i majke koja kroz proces dojenja regulira i svoje unutarnje procese nakon dinamike zvana trudnoća i porod.

Samo za najhrabrije: 5 savjeta za buduće očeve koji će prisustvovati porodu

Kroz bogata i praktična znanja predavača, majke će, ali i očevi saznati kako mogu iskoristiti prednosti koje nosi dojenje. Tijekom izlaganja Ane Krpan, savjetnice za osobni i profesionalni razvoj, sudionici će biti upoznati i s tehnikama opuštanja da bi obogatili proces dojenja koji predstavlja iznimno prožimajući način komunikacije između majke i djeteta. Po samom završetku događaja svim će zainteresiranima biti omogućeni individualni razgovori s primaljama kako bi osnažili i podržali ovaj, za čovječanstvo, bitan kontakt.

Simbolična kotizacija od 30 kn pokriva trošak organizacije te će sudionicima biti osigurani i prigodni pokloni. Prijave su nužne jer je broj mjesta ograničen, a više informacija potražite na www.prirodnoroditeljstvo.com.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene