HND, ilustracija
HND, ilustracija Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Hrvatsko novinarsko društvo, na 110. obljetnicu postojanja, u petak je dodijelilo godišnje nagrade za 2019. te novinarkom godine proglasilo Đurđicu Klancir (Net.hr), dok je nagradu za životno djelo dobio legendarni novinar, urednik i publicist Mladen Kušec.


Za novinara godine bili su nominirani Ivan Pandžić (24sata) i Andrej Dimitrijević (Telegram.hr), a od ukupno pristiglih više od 500 glasova članova HND-a najviše je dobila Klancir, njih ukupno 194.

Vezani članci Marija Selak Raspudić Ravnateljica Hine Saboru i HND-u: "Selak Raspudić grubo je narušila pravo novinara na slobodno izvještavanje" Ivana Petrović, Zoran Marinović i Marino Grgurev (Foto: Dnevnik.hr/PIXSELL) Pogledajte nagrađene radove Ivane Petrović, Zorana Marinovića i Marina Grgureva

Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobio je Goran Gerovac iz Večernjeg lista, a nagradu Nikša Antonini za najbolju novinsku fotografiju dobio je fotoreporter Pixella Hrvoje Jelavić. Za radijsko novinarstvo nagradu je dobila Mirjana Radulović s Radija Rojc, a za televizijsko novinarstvo Silvana Menđušić s RTL-a. Nagradu Žarko Kaić za najbolji snimateljski rad dobio je Zoran Marinović, suradnik Nove TV, a za internetsko novinarstvo Andrej Dimitrijević s portala Telegram.hr koji je dobio i nagradu za istraživačko novinarstvo.

Nagradu Otokar Keršovani za životno djelo dobio je Mladen Kušec, legendarni novinar, urednik i publicist koji je preminuo u studenome ove godine, a nagradu je preuzeo njegov sin Goran Kušec.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju