Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenut postupak

Stigao je odgovor riječkog KBC-a: ''Interna tijela KBC Rijeka za sada nisu uočila propust od strane liječnika''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Provjereno prošlog tjedna otkrilo šokantnu priču iz riječkog KBC-a, oglasio se i ministar Beroš, koji je u tu bolnicu poslao inspekciju. U međuvremenu redakciji se javilo još žena s istim horor-pričama koje uključuju istog liječnika i istu kliniku u Sloveniji. Stigao je odgovor riječkog KBC-a.

''Povodom slučaja pacijentice koja nije mogla u Rijeci obaviti zahvat prekida trudnoće nakon 23. tjedna, o čemu je govorila za Novu TV, a što su prenijeli brojni mediji, ravnateljstvo KBC Rijeka pokrenulo je propisane postupke za utvrđivanje eventualnih nepravilnosti u liječenju pacijentice, a nakon emisije je u KBC Rijeka upućena i inspekcija Ministarstva zdravstva'', kazao je Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Pročitajte i ovo Provjereno: novi zakon - 1 Provjereno donosi Velike promjene za sve koji žive u zgradama: Nema više jeftinog stanovanja - pravila su jasna, a kazne visoke Provjereno: Centar za autizam Split - 3 Što sad? Smješteni su u vlažnim prostorijama bez prozora, sve ih je više, a sada se javio i novi problem: "Ovo se može nazvati i zlostavljanjem"

Podsjetimo, Zorica Zrile je za Provjereno opisala svoj slučaj iz Rijeke. Kako je kazala, iz riječkog KBC-a su je poslali kući bez preporuka za daljnje postupanje, a usmeno su rekli da inducirani porod i pobačaj u toj fazi trudnoće u Hrvatskoj zakonski nije moguć. Upućeni su tek da pobačaj obave privatno u Sloveniji ili da naprosto čekaju termin porođaja, unatoč činjenici da dijete nema šanse preživjeti. Nakon te priče, javljale su se i druge žene sa sličnim iskustvima.

Ravnatelj KBC-a Rijeka dodao je kako ''interna tijela KBC Rijeka za sada nisu uočila propust od strane liječnika Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka, ali su zbog medicinsko-pravne kompleksnosti odgodila konačna očitovanja do okončanja neovisne ekspertize vanjskog inspekcijskog nadzora koji vodi Ministarstvo zdravstva.''

Također, Ružić je napomenuo i da je doc. dr. sc. Marko Klarić, v.d. predstojnika Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka ''u razgovoru s novinarom Nove TV izjavio kako ''čekaju definitivno mišljenje o slučaju koje će dati Ministarstvo zdravstva''.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene