Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON VELIKE AFERE

Đuro Sessa objavio da se neće javiti na novi javni poziv za čelnika Vrhovnog suda: "Mislim da bi to bilo naivno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sadašnji predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa oglasio se o novom javnom pozivu za mandat predsjednika te ustvrdio kako se neće ponovno prijaviti.

Aktualni predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa neće se javiti na novi javni poziv za mandat na čelu tog suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Bilo je samo jednom" Spolno uznemiravana policajka čiji je šef oslobođen ima pravo na ustavnu tužbu, odvjetnica: "Zakazao je sustav" Slika nije dostupna Nema uvjeta Ipak je kriv poštar? Predsjednik Vrhovnog suda objavio da neće pokrenuti stegovni postupak protiv Turudića

"Mislim da bi od mene bilo naivno očekivati da bi predsjednik države, nakon što je dosad imao priliku razmotriti prijave dva kandidata i odlučio se da ni jednu od njih ne prihvati, da se ja ponovno prijavim, makar objektivnih razloga da se ja ne prijavim nema", rekao je Sessa za N1 televiziju.

Naveo je i da neće posezati za pravnim koracima.

"Po mom sudu bi to imalo smisla jedino ako bih pretendirao da budem kandidat, da moja kandidatura bude prezentirana Saboru i da očekujem ishod postupka. Pošto mi se čini da je to iluzorno, predsjednik države je tu autonoman, ne bih imao osobni interes osim ostvarivanja pravnog reda i vladavine prava, tako da mislim da se neću upuštati u tu avanturu", rekao je Sessa.

O optužbama Zorana Mamića je kazao: "Mogu samo reći ono što sam ponovio tisuću puta, njegove optužbe nisu istinite, drugo ne mogu reći, ono čega nema – teško je bilo što objašnjavati".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene