Đuro Sessa
Đuro Sessa Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sadašnji predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa oglasio se o novom javnom pozivu za mandat predsjednika te ustvrdio kako se neće ponovno prijaviti.


Aktualni predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa neće se javiti na novi javni poziv za mandat na čelu tog suda.

Vezani članci Vrhovni sud Republike Hrvatske Vrhovni sud potvrdio 30 godina zatvora ocu koji je bacio djecu s balkona. Mora na psihijatrijsko liječenje Đuro Sessa (Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/PIXSELL) Ipak je kriv poštar? Predsjednik Vrhovnog suda objavio da neće pokrenuti stegovni postupak protiv Turudića

"Mislim da bi od mene bilo naivno očekivati da bi predsjednik države, nakon što je dosad imao priliku razmotriti prijave dva kandidata i odlučio se da ni jednu od njih ne prihvati, da se ja ponovno prijavim, makar objektivnih razloga da se ja ne prijavim nema", rekao je Sessa za N1 televiziju.

Naveo je i da neće posezati za pravnim koracima.

"Po mom sudu bi to imalo smisla jedino ako bih pretendirao da budem kandidat, da moja kandidatura bude prezentirana Saboru i da očekujem ishod postupka. Pošto mi se čini da je to iluzorno, predsjednik države je tu autonoman, ne bih imao osobni interes osim ostvarivanja pravnog reda i vladavine prava, tako da mislim da se neću upuštati u tu avanturu", rekao je Sessa.

O optužbama Zorana Mamića je kazao: "Mogu samo reći ono što sam ponovio tisuću puta, njegove optužbe nisu istinite, drugo ne mogu reći, ono čega nema – teško je bilo što objašnjavati".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju