Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opljačkali mladića (25)

Šibenik: Djevojka (18) okupila u razbojničku bandu trojicu vršnjaka i maloljetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istragom je utvrđeno da je osumnjičena, po prethodnom dogovoru s ostalima iz bande, kontaktirala s 25-godišnjakom i s njim dogovorila susret oko 21:30 u njegovu automobilu.

U razbojničku bandu, koja je u ponedjeljak navečer napala i opljačkala 25-godišnjaka kojega poznaje i s kojim je dogovorila susret na osamljenom mjestu u Šibeniku, 18-godišnjakinja je okupila trojicu vršnjaka i jednog maloljetnika, a sve ih je policija uhitila i pritvorila.

Pročitajte i ovo Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura Ilustracija razbojništvo u stanu Opljačkan bjelovarski jerej: Isprevrtali stvari, ukrali veću količinu novca

O tome su u četvrtak na konferenciji za novinare govorili načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić i šef kriminalističke policije Zdravko Sedlar.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičena, po prethodnom dogovoru s ostalima iz bande, kontaktirala s 25-godišnjakom i s njim dogovorila susret oko 21:30 u njegovu automobilu.

Šefica bande glumila da je prestravljena kako bi skrenula pozornost sa sebe

Na mjesto susreta s njom su došla i četvorica maskiranih osumnjičenih, koji su nasilu ušli u automobil i napali vozača, opljačkavši mu osobne predmete vrijedne oko 5000 kuna.

Kako opljačkanome ne bi bila sumnjiva, šefica bande glumila je da je prestrašena zbog toga što se događa.

Nakon pljačke svi su podijelili dio novca i predmete, a preostali dio novca jedan od 18-godišnjaka zadržao je za sebe, kao i dio koji je trebao predati "šefici".

Pretragom stana koji koristi jedan od 18-godišnjaka policija je pronašla ukradeni ručni sat i novac, a sve je osumnjičene uz kaznenu prijavu zbog razbojništva pritvorila te im prijeti zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora.

Razriješena i pljačka kladionice iz 2015.

U šibenskoj policiji pohvalili su se i da su razriješili razbojništvo iz 2015. godine te uhitili 42-godišnjaka kojega sumnjiče da je 19. srpnja te godine, maskiran "fantomkom" i uz prijetnju pištoljem prema 26-godišnjoj zaposlenici, za gotovo 11 tisuća kuna opljačkao sportsku kladionicu u šibenskoj ulici Ante Šupuka.

Kako je riječ o najtežem kaznenom djelu razbojništva, prijeti mu 12 godina zatvora.

Načelnik Kostanić rekao je kako je policija kontinuirano i dugotrajno radila na ovom slučaju kako bi ga riješila, istaknuvši da je razrješavanje razbojništava jedan od prioriteta u radu njegove policijske uprave.

"Za usporedbu, u 2017. godini evidentirali smo 25 kaznenih djela razbojništava, a ove godine, kada smo to stavili u prioritet, do danas je evidentirano 10 kaznenih djela razbojništava. To je pozitivan trend značajnog smanjenja tih kaznenih djela, što je bitno jer je riječ o djelima kojima se neposredno ugrožava osobna i imovinska sigurnost građana", naglasio je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene