Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku su razgovori

Najmanje 100 tenkova moglo bi uskoro stići u Slavonski Brod

Ilustracija
Ilustracija Foto: tenk M-84
Stotinu tenkova moglo bi iz Kuvajta stići u Slavonski Brod. Tvrtka Đuro Đaković planira ih kupiti, remontirati i prodati dalje.

Tvrtka Đuro Đaković iz Slavonskog Broda želi kupiti stotinu tenkova iz Kuvajta i prodati ih na tržištu.

U tijeku su razgovori vodstva kompanije i Kuvajta o mogućoj prodaji najmanje 100 tenkova M-84 Đakoviću. Kuvajt ima 148 tih tenkova, a nakon što su kupili američke tenkove Abrams, više im nisu potrebni. Plan je Đakovića kupiti te tenkove, remontirati ih i prodati na tržištu, piše u petak Jutarnji list.

Ideja o kupnji tenkova nije nova te su o tome Đaković i ministarstvo obrane Kuvajta razgovarali još prije 11 godina. Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila nedavno je obavijestila Ministarstvo vanjskih poslova o upućivanju pisma namjere ministarstvu obrane Kuvajta vezano uz kupnju tenkova M-84 te njihova remonta i plasiranja na treće tržište.

Pročitajte i ovo Ilustracija javila policija U Savi pronađen ženski leš

Sugovornici Jutarnjeg lista naglašavaju kako ovaj proces nikako nije povezan s ugovornim odnosom MORH-a i Đakovića o održavanju tenkova M-84 iz sastava HV-a. Sukladno zakonu, prije eventualnog uvoza tenkova u Hrvatsku Đaković će morati ishoditi dozvolu Ministarstva gospodarstva.

O zahtjevu će raspravljati Povjerenstvo za davanje suglasnosti za izvoz i uvoz robe vojne namjene koje mora jednoglasnom odlukom dati suglasnost za uvoznu dozvolu, piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene