Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dio Hrvatske sinoć ostao bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok sinoćnjeg nestanka struje u dijelu Hrvatske bio je pad frekvencije na postrojenju u Njemačkoj zbog čega je došlo do ispadanja dalekovoda i trafostanica Žerjavinec i Ernestinovo, priopćio je jutros Državni centar 112, pozivajući se na HEP.

Struja je nestala u 22,10 sati u dijelovima Zagreba i sedam županija, a sustav i opskrba normalizirani su za 30 minuta. Bez električne energije su bili stanovnici dijelova Županije međimurske, sisačko-moslavačke, karlovačke, brodsko-posavske, zagrebačke, virovitičko-podravske i bjelovarsko-bilogorske, te Zagreba.

Pročitajte i ovo Zakon o trajanju uređaja - 1 Europski parlament Odlična vijest za građane: Pogledajte koje promjene donosi novi zakon o uređajima Mjesto Ruda - 1 U Dalmatinskoj zagori Deseci tisuća ljudi ostali bez vode, zamalo se dogodila i katastrofa, ali stižu dobre vijesti: ''Kvar je popravljen''

Zbog kvara u njemačkoj mreži bez struje je sinoć ostao dio zapadne Europe. Po podacima njemačkog distributera RWE nekoliko stotina tisuća stanovnika Rajne i sjeverne Westfalije, posebno u području grada Koelna, bilo je bez struje sat vremena. 

U Francuskoj je po informaciji Francuske mreže za transport električne energije (RTE) bez struje bilo čak pet milijuna ljudi, a nestanak električne energije zabilježen je i u Italiji u pokrajinama Piemontu i Puliji, javila je talijanska novinska agencija Ansa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene