Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Prvi je dotrčao...''

Mladić nesebično pomogao čovjeku u smrskanom automobilu: ''Čupali smo vrata nasred autoceste dok su auti jurili bez usporavanja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Blažević prije nekoliko dana na cesti prema Karlovcu doživio je prometnu na autocesti A6. Na Facebooku je nakon nesreće tražio mladića koji mu je pomogao da izađe iz smrskanog automobila i riskirao vlastiti život.

''Traži se mlađi muškarac koji je riskirao život dva kilometra prije izlaza za Karlovac izvlačeći me iz Audija nakon prometne nesreće u kojoj je A6 udario u kamion, kao i mlada cura koja je pomagala njemu, a i meni. Nesreća je bila danas oko 13 sati. Svakome tko mi pruži informaciju beskrajno sam zahvalan'', objavio je u subotu na svom profilu na Facebooku Vojislav Blažević iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

Za DNEVNIK.hr Blažević je ispričao da je iz nesreće izašao neozlijeđen, odnosno s jednom masnicom na rebrima.

''Da je bio suvozač, poginuo bi''

''Bio sam sam u autu. Da je bio suvozač, on bi poginuo. Nije bila gužva na cesti. Pretekao sam dva automobila i imao sam još 300-tinjak metara do kamiona.

Približavao sam se kamionu i pogledao u retrovizor, vidio sam da je jako daleko iza mene neki automobil. Počeo sam polako obilaziti kamion i kad sam već bio dosta blizu kamiona, opet sam pogledao prema retrovizoru i vidio da je frajer s autom iza mene sad već gotovo na meni. Tad sam trznuo prema lijevo da ga izbjegnem i onda sam udario u kamion i prebacilo me'', priča Vojislav i kaže da je autom proklizao do kraja asfalta na cesti prije nego što se vozilo zaustavilo.

Prvi dojurio do njega

Tada se pojavio mladić kojega je kasnije odlučio potražiti na društvenim mrežama.

''Taj dečko prvi je dotrčao do auta, zaustavila ga je cura koju sam pretekao. On me pokušavao izvući iz auta. Kad sam gotovo izašao iz auta, dojurio je neki automobil, išao je sigurno 150 km/h i dečko se u zadnji tren bacio ispred mog auta, inače bi ga auto udario'', kaže Blažević.

Ispričao je da ga je mladić izvukao iz automobila, a u pomoć je priskočio i vozač kamiona.

''Njih dvojica su me odnijela na travu pored zaustavnog traka. Ona cura je donijela nekakav podložak na koji su me polegli. Rekao sam da se osjećam dobro, da se jedino brinem za rame jer sam imao frišku operaciju, da mi nisu opet ligamenti popucali. Dečko je rekao: 'Ne, ne, ostanite ležati, zvali smo hitnu''', ispričao nam je Vojislav i dodao da su policija i hitna pomoć stigli u roku od nekoliko minuta.

Život piše romane

Nakon svega je Vojislav Blažević zaključio da život piše romane. Mladić mu se sam javio na Facebooku, a onda su otkrili i da imaju – isto prezime.

''Dečko se preziva isto kao i ja, a nismo ništa u rodu. A Lili, ona cura koja je pomagala, zove se isto kao moja žena. Neke stvari gotovo da nisu za vjerovati, kad vam čovjek kaže da ima prometnu, a spašava ga i riskira svoj život njegov prezimenjak'', govori Vojislav Blažević.

Za sve doznao iz lokalnih medija

Dino Blažević, mladić koji je nesebično pomogao unesrećenom čovjeku, ispričao nam je da se na mjestu nesreće vrlo brzo nakon što se ona i dogodila.

''On je u ogradi s autom, a djevojka koja je vozila iza njega odmah je stala u zaustavni trak. Vidio sam koliko je auto slupan i dok sam prilazio autu, već sam zvao hitnu pomoć. Pretrčao sam preko te dvije trake autoceste i počeo razgovarati s njim da vidim u kakvom je stanju'', ispričao nam je 28-godišnji Dino.

''Najviše adrenalina pralo me do onog trenutka kad sam vidio da je u komadu'', rekao je.

Kaže da je Vojislav, nakon što su zaključili da nije teško ozlijeđen, počeo s vozačkog prelaziti na suvozačko mjesto.

''Nije mogao izaći kroz svoja vrata jer su bila preblizu ogradi. Kad je prešao do kraja, otvarali smo, to jest čupali vrata jer su bila zaglavljena. Tako da je to bilo čupanje vrata nasred autoceste dok automobili jure pored tebe bez usporavanja'', priča. Da ga Vojislav pokušava pronaći, saznao je od obitelji koja je za njegovu objavu doznala iz lokalnih medija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene