Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekrasno djelo

Lavinu emocija izazvali mali heroji koji nisu okrenuli glavu od tuđe patnje: ''Dica su kasnila na ručak jer su mi pomagali, nemojte ih kaznit''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iskrenoj dobroti i brizi za druge ponovno nas uče oni najmanji. Nekoliko djece na Visu je pomoglo ozlijeđenoj kornjači koju su napadali galebovi.

Da svakom stvorenju koje je u nevolji i boli treba pomoći lekcija je koju su nam ovih dana pokazala dječica s Visa.

Ana Kovač na društvenim je mrežama izazvala je lavinu emocija kada je ispričala kako je dobila poziv da skupina djece čini sve da pomogne ozlijeđenoj kornjači.

''Želva ima vanjski prijelom peraje koja se drži na malo kože. Nepoznato je kako je došlo do ozljede koja ima već neko vrijeme da je nastala. Hvala mami Venis što je s curicama, Lukom, Bornom, Micetom dežurala na rivi i pucala galebove koji su kornjaču marendavali, Ivani što me zvala, Jasni koja nas je uputila detaljno što i kako, Rokitu koji je došao pasaricom i izvukao je vanka, posadi Jadrolinije što su joj omogućili misto na brodu, veterinarima iz oporavilišta u Lošinju sto su organizirali prikup u Splitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ganuo sve do suza Nepoznati dobročinitelj okupio beskućnike u Rijeci i svima platio ručak: ''Kako izgleda? Ne znamo jer nije došao. Naša ljudina''

Pročitajte i ovo Vatrogasac Josip Mandarić Četiri kata s čovjekom na leđima Vatrogasac s fotografije koja je ganula Hrvatsku: "Pokušao sam ga nositi kao mladu. Žena je plakala od sreće, nudili su mi novac, ali ne radimo zato ovaj posao"

Djeca su mi na kraju rekla: 'Mi ćemo uvik pomagat kad vidimo da životinja treba pomoć'.

Rokita su predložili, otišli potražit i doveli dječaci, s njim išli po brod, posudili boce iz broda barba Kalembere (i vratili), polivali je kad smo je izvukli, pomogli je nositi do moje kade, kasnije na kolica do trajekta. Bravo roditelji'', ponosna je Ana na sve koji su pomogli životinji.

''Dica su kasnila na ručak jer su mi pomagali, nemojte ih kaznit. Prekrasnim činom i srcem punim kao kuća zatvaramo ovu nikakvu 2021. Bravo dico'', zaključila je.

Imate li i vi inspirativnu priču? Nekome ste pomogli ili je netko vama učinio dobro djelo? Pišite nam na budimokaooni@novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene