Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasni se s radovima

Otpad se ne odvozi, dižu se spomenici: Dijelovi grada izgledaju kao odlagališta, a spomenik gradi Bandićev kum

Otpad se ne odvozi (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Otpad se ne odvozi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Otpad se ne odvozi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Otpad se ne odvozi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Otpad se ne odvozi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Otpad se ne odvozi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Otpad se ne odvozi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Kad bi efikasnije koristio novac iz proračuna, Grad Zagreb ne bi danima bio zatrpan otpadom. Posljednjih dana nije se odvozila plastična ambalaža, a dijelovi grada izgledaju kao odlagališta. Kasni se i s pojedinim radovima, ali novca ima za nove spomenike.

Dijelovi Zagreba zatrpani su otpadom. Plastika koja se ubrzano odvozi posljednja dva dana i dalje je na mjestima gdje ne bi trebala biti.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Prazne plastike i dalje ima po nogostupima, mimo kontejnera, a iz čistoće su poručili da njihovi kamioni rade pojačano, u tri smjene, te će ovaj problem, obećavaju, biti riješen do kraja tjedna.

Otpad može pričekati, ali zato radovi na novom spomeniku Franji Tuđmanu ne stoje. Novac građana bit će potrošen na još jedan spomenik.

Preko puta kipa doktora Franje Tuđmana, na livadi će niknuti spomenik domovini. Građane će stajati najmanje 21,5 milijuna kuna. Na natječaj je stigla tek jedna ponuda, i to ona tvrtke Tigra, koja je ponudila za 6 milijuna kuna veću cijenu, Inače, Tigra je u vlasništvu Milana Penave, Bandićeva kuma.

Sve je komentirao i gradonačelnik Bandić. "To što je vama, drmate na Bandića, nabacit malo blata, kum dobio. Ne znam ja tko je dobio i tko će dobit, pa ne vodim ja o tome računa. Zašto meni trpate na teret ono što ne trebam imati? Ja nisam šef nabave'', kazao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Niti zna tko jest.

Radovi na gradskim prometnicama zato već debelo kasne. Do sada je zatvaranje rotora za promet odgođeno već dva puta, budući da obilazne ceste nisu ni približno gotove, a novo zatvaranje najavljeno je za 15. prosinca.

Kašnjenja nije bilo, primjerice, s premještanjem križa s Hipodroma na Savski nasip. Prebačen je ekspresno, prije tri mjeseca, i to za vrtoglavih 750 tisuća kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene