Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dijelovi tegljača poslani na vještačenje u Njemačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević počeo je danas saslušanje svjedoka u slučaju teške prometne nesreće u tunelu Ledenik na autocesti Zagreb - Split.

Kako se doznaje od suca Mikolčevića, on je danas saslušao Antu Klarića, suvlasnika splitske tvrtke CKT koja je vlasnik tegljača što je izazvao tešku nesreću. Drugi suvlasnik Jakša Michelli Tomić nije se pojavio.

Pročitajte i ovo Siniša Orlić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe Dvoje nestalih Nastavljena potraga za članovima posade talijanskog tegljača: "Skrećemo i brodove s redovnog puta da prođu kroz to područje" Kolut za spašavanje potonuo tegljač Otkriveni detalji strašne havarije na Jadranu, pronađena tijela tri člana posade: "Svi su skočili u more bez pojasa za spašavanje..."

Istražni sudac Mikolčević rekao je i da o Klarićevu iskazu i iskazima ostalih svjedoka za sada ništa neće govoriti u javnosti. Dodao je da će sljedećega tjedna u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici saslušati vozača tegljača Miljenka Stričaka.

Sudac je danas dobio izvješće o strojarsko-tehničkom vještačenju tegljača. U tom izvješću stoji da se elektronički uređaji i računala kočnog sustava tegljača ne mogu očitati ni u jednom MAN-ovu servisu u Hrvatskoj.

Stoga su uređaji i računala poslani u tvornicu tih vozila u Muenchen, od koje je zatražen pregled tehničkih parametara s računala i uređaja.

Po riječima suca Mikolčevića, ovlašteni proizvođač tih vozila očitat će sadržaj svih računala i uređaja koji su u tegljaču postojali u vrijeme nesreće.

Rezultati će utvrditi način kretanja i brzinu vozila, rekao je sudac Mikolčević. Neki od tih podataka trebali su biti na listiću tahografa, ali listić nije pronađen.

Istražni sudac Mikolčević nastavlja sa saslušanjem svjedoka u slučaju te teške prometne nesreće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene