Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević počeo je danas saslušanje svjedoka u slučaju teške prometne nesreće u tunelu Ledenik na autocesti Zagreb - Split.


Kako se doznaje od suca Mikolčevića, on je danas saslušao Antu Klarića, suvlasnika splitske tvrtke CKT koja je vlasnik tegljača što je izazvao tešku nesreću. Drugi suvlasnik Jakša Michelli Tomić nije se pojavio.

Vezani članci Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij i predsjednik SAD-a Donald Trump(Foto: AFP) Hoće li doći do opoziva? Kongres počeo s ispitivanjem diplomata o Trumpovim kontaktima s Ukrajinom Gordan Grlić Radman (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tračak nade za obitelj nestalog kapetana: "Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ"

Istražni sudac Mikolčević rekao je i da o Klarićevu iskazu i iskazima ostalih svjedoka za sada ništa neće govoriti u javnosti. Dodao je da će sljedećega tjedna u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici saslušati vozača tegljača Miljenka Stričaka.

Sudac je danas dobio izvješće o strojarsko-tehničkom vještačenju tegljača. U tom izvješću stoji da se elektronički uređaji i računala kočnog sustava tegljača ne mogu očitati ni u jednom MAN-ovu servisu u Hrvatskoj.

Stoga su uređaji i računala poslani u tvornicu tih vozila u Muenchen, od koje je zatražen pregled tehničkih parametara s računala i uređaja.

Po riječima suca Mikolčevića, ovlašteni proizvođač tih vozila očitat će sadržaj svih računala i uređaja koji su u tegljaču postojali u vrijeme nesreće.

Rezultati će utvrditi način kretanja i brzinu vozila, rekao je sudac Mikolčević. Neki od tih podataka trebali su biti na listiću tahografa, ali listić nije pronađen.

Istražni sudac Mikolčević nastavlja sa saslušanjem svjedoka u slučaju te teške prometne nesreće.