Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinuta upozorenja

Promjena na Meteoalarmu: Doznajte kada idemo prema toplijem vremenu i proljeću

Veliki dio zemlje bez upozorenja (Foto: screenshot/DHMZ)
Veliki dio zemlje bez upozorenja (Foto: screenshot/DHMZ) screenshot/DHMZ
Aktualno Galerija Upozorenje meteoalarma (Foto: screenshot/DHMZ) Upozorenje meteoalarma (Foto: screenshot/DHMZ) Foto: screenshot/DHMZ +0 Veliki dio zemlje bez upozorenja (Foto: screenshot/DHMZ) Galerija 1/2 >>
U idućim danima očekuje nas oblačno vrijeme s povremenim oborinama.

U utorak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu, u unutrašnjosti u prvom dijelu dana i snijeg te oborinu na granici snijega i kiše koja se smrzava u dodiru s tlom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Na Jadranu su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji poslijepodne i navečer. Na kopnu će oborine tijekom drugog dijela dana biti sve rjeđa pojava.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu će umjereno do jako jugo i južni vjetar postupno slabjeti i okretati na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura na kopnu kretat će se od 2 do 7, na istoku viša, a na Jadranu većinom od 8 do 14 °C, javlja DHMZ.

Promjenjivo oblačno vrijeme nastavit će se i idućih nekoliko dana. Povremeno će biti i kiše, uglavnom u gorskim krajevima. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak s kojim će pristizati i sve topliji zrak, što će se posebno osjetiti u petak i za vikend.

I na Jadranu će u nastavku tjedna uglavnom biti promjenjivo oblačno. Može biti malo kiše, a u srijedu još i pokojeg pljuska. Od četvrtka se očekuje više sunčanih razdoblja.

Danas ujutro još ima šansi za poledicu, a onda ipak idemo polako prema toplijem vremenu i proljeću.

Prema prognozama DHMZ-a, za vikend nas očekuju temperature koje će primjerice u Zagrebu rasti i do 19 stupnjeva Celzijevih u nedjelju. U Splitu bi se temperatura za vikend mogla popeti do 14 stupnjeva, a u Rijeci će prema najavama DHMZ-a biti stupanj niža. Čak 21 stupanj Celzijev najavljen je za nedjelju u Osijeku, dok bi Dubrovčani vikend trebali provesti na temperaturama koje će rasti do 16 stupnjeva. I u ostatku zemlje očekuju se slične temperature.

Upozorenja DHMZ-a

DHMZ je za gospićku regiju za utorak ujutro izdao narančasto upozorenje na opasno vrijeme, i to zbog poledice nastale zbog snijega i kiše koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom.

"Visina snijega od 5 do 15 cm. BUDITE SPREMNI na rasprostranjenu pojavu snijega i/ili leda koja će dovesti do prekida cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i transporta te prouzročiti poremećaj kod aktivnosti na otvorenom", poručili su.

Za većinu ostatka zemlje izdano je žuto upozorenje koje označava potencijalno opasno vrijeme, također zbog poledice zbog snijega, ali i kiše koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom.

Tijekom dana veliki dio Hrvatske je "pozelenio", što znači da se više ne očekuju opasne vremenske pojave. Dio zemlje i dalje je obojan žutom bojom koja označava upozorenje na potencijalno opasno vrijeme.

Zimski uvjeti na cestama

U Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj povremeno i mjestimice pada snijeg i kiša koja se smrzava na tlu, izvijestio je HAK.

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatskoj. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene