Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjevan projekt

Pogledajte kako je 10 tona teška kupola zvonika crkve na Kaptolu vraćena na mjesto: "Danas je uistinu povijesni dan"

Aktualno Galerija Vraćena oštećena kupola zvonika, ilustracija - 4 Vraćena oštećena kupola zvonika, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vraćena oštećena kupola zvonika, ilustracija - 2 Vraćena oštećena kupola zvonika, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vraćena oštećena kupola zvonika, ilustracija - 3 Vraćena oštećena kupola zvonika, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vraćena oštećena kupola zvonika, ilustracija - 1 Vraćena oštećena kupola zvonika, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vraćena oštećena kupola zvonika, ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Deset tona teška kupola zvonika crkve svetog Franje na Kaptolu vraćena je na svoje mjesto. Samo podizanje uz pripreme trajalo je gotovo dva sata. Drugi je to po veličini toranj zvonika u Zagrebu. Viši od njega samo je onaj na zagrebačkoj katedrali.

Obnavlja se franjevački samostan, kao i crkva, koja svoja vrata vjernicima otvara za desetak dana. Vrijednost je radova oko 20 milijuna eura. Obnova crkve i franjevačkog samostana trebala bi biti gotova do kraja godine, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

"Danas je uistinu povijesni dan. Konstruktivna obnova samostana, crkve, tornja je pri kraju i to ćemo završiti. Prvi rok je 1. sedmog, koji smo stavili ispred sebe za cjelovitu obnovu", rekao je za Dnevnik Nove TV fra Ivan Utješanović.

Pročitajte i ovo Klinička bolnica Sveti Duh Ide u nadzor Beroš o pacijentici koja se ugušila pecivom u Svetom Duhu: "Inspekcija i sutra ide u Sv. Duh. Ne mogu shvatiti što se tamo događa"

"Ovo je iznimno zahtjevan posao, iznimno zahtjevan projekt. Doista smo ovdje pokazali, i kao građevinska operativa i kao administracija, da se s ovako zahtjevnim projektima možemo nositi", zaključio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene