Na svečanom koncertu u zagrebačkom HNK-u u četvrtak navečer jedan do drugoga sjedili su državni odvjetnik Dražen Jelenić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić - koji mu je tuženik u procesu.

Galerija


U HNK-u je održan svečani koncert u čast hrvatskog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije, na kojem su uz uzvanike iz Europske komisije bili i brojni hrvatski politički uglednici. Ipak, pozornost su ukrali drugi protagonisti.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Ivana Petrović o spornom rasporedu sjedenja u HNK: "Moguće da je riječ i o podvali samom premijeru Plenkoviću" Dražen Jelenić i Milan Bandić Državni odvjetnik pisao Vladi nezadovoljan što je sjedio pokraj Bandića, oni mu odgovorili: "Raspored sjedenja bio je prema redu prvenstva"

Jedan do drugoga sjedili su glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, s kojim i jest u sporu. Na svom Twitteru to je komentirao predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

"Državni odvjetnik Jelenić trebao je odbiti mjesto pokraj USKOK-ova optuženika Bandića, no danas se u društvu opterećenom aferama nevažnim predstavljaju i očito neprimjerene situacije. Povjerenje građana u institucije nemoguće je vratiti dok se događaju ovakvi propusti", stoji u Bernardićevu tvitu.