Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izloženi prijetnjama

"Daruvarac je na slobodi zbog manevara njegove obrane, nema garancija da je obitelj sigurna"

Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Darko Kovačević-Daruvarac pušten je iz pritvora na slobodu, no postavlja se pitanje mogu li mjere opreza, koje je dobio Kovačević obitelji jamčiti sigurnost. Buran dan i suđenje pratio je reporter Nove TV Ivan Čorkalo.

"Obitelj se nije osjećala sigurno kada je Kovačević bio iza rešetaka, a kamoli sada kada je na slobodi. Kovačeviću su izrečene mjere opreza, privremeno oduzimanje osobne iskaznice i putovnice te zabrana prilaska žrtvama i napuštanja prebivališta. No, za obitelj to nije nikakva garancija da će oni biti sigurni. Naime, oni su bili izloženi prijetnjama i dok je Kovačević bio u zatvor.

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

Zvonilo im se na vrata, ispred stana im je ostavljena bonbonjera, a i sami svjedoci napada na djevojku bili su izloženi prijetnjama. Pokušavalo se utjecati na njih da odustanu od svjedočenja. Majka i djevojka su primili 107 anonimnih telefonskih poziva. Troje ljudi zbog toga je bilo privedeno, a protiv jednoga je podignuta optužnica zbog prijetnji.

Ako to sve skupa uzmemo u obzir, možemo samo zamisliti kako je u ovom trenutku majci i djevojci. Ako Kovačević prekrši mjere opreza vraća se u zatvor.

Kovačevićevi branitelji ni u petak se nisu pojavili na ročištu na Općinskom sudu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je maksimalan rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru, pa je Kovačević na slobodi.

Sud je reagirao vrlo žurno i brzo, no obrana je vrlo dobro reagirala, dobro je manevrirala i koristila sve zakonske mogućnosti, od žalbi na pojedine odluke, pa do trakavice sa izuzećem suca i zato Kovačević više nije iza rešetaka.

Obrani je išlo u korist što je predmet zbog bolesti suca dodjeljen novoj sutkinji. U četvrtak je obrana iskoristila pravnu caku, odnosno predmet je dodjeljen novom odvjetniku po službenoj dužnosti koji je tražio vrijeme za upoznavanje sa spisom.

U međuvremenu je isteklo šest mjeseci za zadržavanje u pritvoru. Podsjetimo, Darko Kovačević, zvani Daruvarac (31), optužen je za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki", rekao je Čorkalo.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene