Sudska rasprava o slučaju pretučene 18-godišnje djevojke jučer nije održana te nisu stvoreni uvjeti za donošenje presude. Napadač je danas izašao na slobodu. Određene su mu mjere opreza, tri puta tjedno mora se javiti policiji, dobio je zabranu prilaska obitelji na 100 metara kao i kontaktiranja, te zabrana napuštanja prebivališta. Oduzeti su mu dokumenti.

Galerija


Darko Kovačević Daruvarac (31), optužen da je u Zadru teško pretukao 18-godišnju djevojku, danas je izašao na slobodu jer je istekao zakonski rok koliko osoba može biti zadržana u pritvoru.

Vezani članci Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj'' Zračni napadi u Siriji, ilustracija Amerikanci bombardirali bazu proiranske milicije u Siriji

Njegov odvjetnik Andrej Korljan na jutrošnje ročište nije došao, kao ni branitelj koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti. 

Obitelj napadnute dobila je privremenu zaštitu policije, a Kovačević je ipak dobio mjeru zabrane prilaska pretučenoj djevojci.  Rasprava je odgođena za 9. siječnja 2019. godine. 

Majka napadnute djevojke burno je reagirala na ovakvu sudsku odluku. Počela je vikati na sudu, a u jednom trenu u sudnicu je ušla i napadnuta djevojka.

"Ne mogu ja ovo više. Ne mogu ovo izdržati", zajecala je majka, a u tom trenu u sudnicu se probila 18-godišnja Zadranka koja je pokušala doći do majke mašući rukama i nogama.

Cijelu su situaciju odmah smirili pravosudni policajci, koji su obje Zadranke uveli u zaštićenu prostoriju.

Sutkinja se ispričala žrtvama i izrazila žaljenje što nije uspjela dovršiti suđenje, javlja reporter Provjerenog Ivan Čorkalo. 

Odvjetnik obitelji Milan Petričić rekao je da očekuje da policija bez obzira na to hoće li mjere opreza biti određene, radi svoj posao i čuva obitelj.

"Ovo je dodatno traumatiziranje već ionako istraumatizirane obitelji", kazao je Petričić. 

Podsjetimo, Provjereno je jučer objavilo ekskluzivan razgovor s majkom napadnute djevojke i konobaricom koja je te noći svjedočila masakru. Obje su odlučile stati pred kameru emisije Provjerenog i progovoriti o svemu što se događalo te noći, ali i cijelo vrijeme suđenja. Njihova svjedočanstva i nove snimke koje bacaju potpuno novo svjetlo na sve što se dogodilo te kobne noći pročitajte ovdje