Dalija Orešković osnovala je Stranku antikorupcije, razvoja i transparentnosti ili kraće - START.

Galerija


Svoj program i prve poteze najavila je iz Ličkog Osika. Start će u svoju prvu utrku krenuti na izvanrednim županijskim izborima upravo u Lici koja je kažu, zapostavljena i devastirana.

Vezani članci Marijana Puljak i Dalija Orešković (Foto: Pixsell) Zašto su propali pregovori Starta i Pametno: "Šokirao nas je njihov pristup, oglušili su se na naše prijedloge" Dalija Orešković (Foto: Anamaria Batur) Posrnuli u START-u, Dalija Orešković ne može na izbore u Lici: ''Kome to odgovara – Dadi? Plenkoviću? Obojici?''

''Iako se možda čini da /postoji sukob između HDZ-a i Dade Milinovića riječ je zapravo o istoj destrukciji. Oni su ti koji ovdje određuju tko ćese gdje zaposliti, tko će primiti kakvu zdravstvenu uslugu, kome će sae sagraditi cesta. Ljudima su ovladali ucjenama i strahom'', kaže Dalija Orešković.

Pripremaju se i za europske izbore, no cilj najmlađe stranke je, ističe Orešković, za dvije godine pobijediti na parlamentarnim izborima. Stranka je otvorena, kaže, za sve koji žele bolje i poštenije društvo

''Danas smo društvo iz kojeg mladi odlaze umjesto da ovdje grade temelje za sebe, za svoju djecu, za budućnost i opstanak svih nas. Danas nismo takva država zato što su nam je oteli politički nasilnici, oni koji su zapravo lažni domoljubi, a vrijeđaju nas i omalovažavaju, ponižavaju i broje nam krvna zrnca'', rekla je Dalija Orešković.

Većina ljudi koja je s njom osnovala START, kaže, do sada nije bila politički aktivna. ''Mi smo jedan mobilizacijski pokret. Prije svega zato što niti jedna od postojećih stranka sada nema ljudskih kapaciteta koji se mogu sami za sebe suočiti sa najvećim problemima i izazovima hrvatske države i društva danas'', ističe Orešković.

''Mi jednostavno trebamo početi okupljati sve one osobe koje imaju ideje i vizije kako Hrvatsku popraviti'', kaže Duje Prkut, član predsjedništva START-a. Sada je, smatraju, pravo vrijeme za to.

''Treba decentralizacija kao i teritorijalni preustroj. Mislim da je javna uprava previše fragmentirana'', kazao je Tonči Talaja, član predsjedništva START-a.

Novoj stranci kolege su poželjele sreću. ''Glas i START, po onome što do sad znamo o samome START-u i najavama, imaju vrlo kompatibilne političke ideje i programe i rekao bih zajedničkui misiju, a to je dokidanje monopola HDZ-a'', kaže Goran Beus Richembergh, potpredsjednika Glasa.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr