Milan Bandić u petak navečer proslavio je svoj rođendan, ali unatoč brojnim gostima koji su ga ljubili i čestitali mu, u zvijezdu večeri prometnula se Kolinda Grabar-Kitarović. Na njeno pjevanje i tortu koju je darovala gradonačelniku reagirali su Dalija Orešković i Dario Juričan.

Galerija


Predsjednica je u petak Milanu Bandiću zapjevala "Sretan rođendan", a zatim ga je srdačno zagrlila i izljubila. Video je na svom Facebook profilu podijelio mostovac Nikola Grmoja ustvrdivši kako "predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja se za novi mandat bori i najavom borbe protiv korupcije pjesmom čestita rođendan višestrukom uskočkom optuženiku Milanu Bandiću".

Vezani članci Milan Bandić Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram, svjedok Đukanović: "Za te poslove nikad nismo dobili novac" Kolinda Grabar-Kitarović Grabar-Kitarović o potrebi normalnog života: "Dobila sam nekoliko kila, a hranim se zdravo i hodam na traci. Što je najgore, lipidi su mi skočili"

Predsjednica je zagrebačkom gradonačelniku poslala i tortu, s njihovom zajedničkom fotografijom. 

Sliku torte na stranicama stranke Start komentirala je Dalija Orešković, moguća predsjedničina protukandidatkinja na predstojećim izborima. Postavila je nekoliko pitanja. 

1. Je li ova degradirajuća torta plaćena novcem poreznih obvenika, s obzirom da nosi službene oznake RH i je li time KGK povrijedila načela dužnosti?
2. Je li torta plaćena privatnim novcem KGK, ali je svejedno KGK povrijedila načela dužnosti jer svojata državne oznake u svoje privatne svrhe?
3. Pruža li KGK političku zaštitu jednom od nakorumpiranijih političara sudeći po broju i težini kaznenih postupaka koji su protiv njega u tijeku?
4. Hoće li se ovo pitanje postavljati i otvarati tijekom kampanje ili ćemo čekati da prođu izbori?
5. Kakav to tip ljudi ima teka jesti tortu s ovakvom slikom?

Na aferu "Torta" osvrnuo se i redatelj Dario Juričan koji želi biti Milan Bandić, predsjednik RH

"Kolinda je Uskokovoj mušteriji Milanu Bandiću pjevala za rođendan. Oni nas otvoreno i javno guze!
Dođite mi dati potpis - ja ću nastaviti njihov put!", napisao je Juričan i dodao da će mu rođendane organizirati Mamić, a pjevat će mu Kolinda 

 

Inače, Bandić je rođendan slavio i u jednom zagrebačkom klubu gdje su proslavi prisustvovali i Jakov Kitarović, ministar zdravstva Milan Kujundžić, većina gradskih pročelnika, direktorica Velesajma, djelatnici Holdinga, ZET-a...