Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na moru

Skočili s brodice kako bi se spasili od iznenadnog naleta jahte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet članova posade skočili su u more kako bi preživjeli nalet talijanske motorne jahte na njihovu brodicu danas poslijepodne, nedaleko otoka Cresa.

Članovi posade brodice skokom u more preživjeli su iznenadni nalet talijanske motorne jahte nedaleko otoka Cresa.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Fringe Festival Digla se prašina na Cresu HDZ-ova koalicija traži zabranu festivala na otvorenom: "I djeca moraju gledati neukusnu golotinju i perverzije"

>> Dok je ronio na njega naletjela JAHTA!

Danas popodne, nešto iza 15 sati Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) primila je dojavu članice posade brodice 'Grašo 590', hrvatske zastave sa pet članova posade, na koju je naletjela motorna jahta 'Sea Swing', talijanske zastave, dužine 10,35 metara, na poziciji ispred rta Zaglav, blizu mjesta Valun na otoku Cresu, te je odmah koordinirana akcija traganja i spašavanja preko Lučke kapetanije Rijeka, Lučke ispostave Cres i Pomorske policije Rijeka, priopćilo je MInistarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nakon dolaska na mjesto nesreće kapetan LI Cres utvrdio je značajnu štetu na hrvatskoj brodici kojoj je pri naletu velikim dijelom uništen krmeni dio, dok su svih pet članova posade hrvatski državljani, na svu sreću neozlijeđeni.

Svim sudionicima ove pomorske nesreće naređeno je prijaviti se u LI Cres, gdje po nalogu lučkog kapetana ispostave imaju dati iskaze o ovoj pomorskoj nesreći. Nakon nesreće nije prijavljeno onečišćenje morskog okoliša, a oštećena hrvatska brodica dopremiti će se u Rijeku radi vještačenja o uzrocima nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene