Dragan Čović (Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL)
Dragan Čović (Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL)

"Mislim da neće biti teško formirati vlast i da će ona biti stabilnija od prethodne", rekao je Dragan Čović te istaknuo kako očekuje da se što prije uspostavi vlast kako bi se pomoglo BiH na njezinu europskom putu i provedbi reformi te popravljanju položaja Hrvata u BiH.


Hrvatski član BiH Predsjedništva i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, ističući kako vjeruje da pobjedničkoj stranci neće teško biti sastaviti novu hrvatsku vladu koja će biti u stanju pomoći BiH i tamošnjim Hrvatima.

"Mislim da neće biti teško formirati vlast i da će ona biti stabilnija od prethodne", rekao je Čović, kako ga u utorak prenose mediji u Mostaru.

Pojasnio je kako su rezultati izbora za njega bili iznad očekivanja, te da su rezultat vizije i upornog rada posljednjih mjeseci kada se HDZ vratio iz teške i zahtjevne situacije u pobjedničku.

Čović je istaknuo kako očekuje da se što prije uspostavi vlast kako bi se pomoglo BiH na njezinu europskom putu i provedbi reformi te popravljanju položaja Hrvata u BiH.

Čović je opetovao problem s glasovanjem za hrvatske državljane u XI. Izbornoj jedinici. Ocijenio je neprihvatljivim postojanje maloga broja biračkih mjesta u BiH zbog čega su birači morali putovati i do 200 kilometara kako bi glasovali. (Hina)