Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na predsjedničnine kritike

Ćorić: "Iseljavanje je problem koji se ne može rješavati kratkoročno"

Tomislav Ćorić (Foto: Pixell)
Tomislav Ćorić (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u četvrtak je rekao kako svi imaju pravo izraziti svoj stav te da kritiku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ne doživljava kao napad na Vladu dodajući kako je iseljavanje problem koji se ne može rješavati kratkoročno, a Vlada čini sve da doskoči tom problemu.

 "Ne bi rekao da je to bio napad. Kako predsjednica tako i nosioci izvršne vlasti imaju pravo na svoje mišljenje i u tom kontekstu ne doživljavam ovo kao napad", kazao je odgovarajući što misli o kritikama predsjednice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Na pitanje kako tumači riječi predsjednice na Danu poduzetnika, gdje je 'za slabu sliku gospodarstva navela nesposobnost, neorganiziranost, nedosljednost bez želje za reformama', Ćorić je rekao da ne zna o čemu je riječ.

"Držim da kolege dobro rade svoj posao i makroekonomski pokazatelji to pokazuju. Hrvatska jest suočena s trendovima s kojima su suočena većina tranzicijskih zemalja koje su ušle u EU, ako govorimo o iseljavanju. To je problem koji se ne može rješavati kratkoročno i na kojem treba raditi. Međutim ministrica Nada Murganić i Vlada čine sve da doskoče tom problemu", istaknuo je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene