Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sutra pred istražnog suca

Član uprave i donedavni šef u HEP-u iznijeli obranu: Ne osjećaju se krivima za tragediju u Hidroelektrani Plat

Nikola Rukavina doveden pred državnog odvjetnika (Foto: Dnevnik.hr)
Nikola Rukavina doveden pred državnog odvjetnika (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nikola Rukavina doveden pred državnog odvjetnika (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Prvoosumnjičeni zbog teške nesreće u Hidroelektrani Plat u utorak su iznijeli svoju obranu u Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Odluka o određivanju istražnog zatvora tek se treba donijeti. Evo kako su se branili prvoosumnjičeni. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Prvi je pred županijskog državnog odvjetnika izašao Nikola Rukavina, član uprave HEP-a koji je do prije dvije godine bio direktor u HEP Proizvodnji. Nakon sat vremena iznošenja obrane njegov odvjetnik Krešimir Škarica poručio je kako se njegov klijent ne osjeća krivim

"Njemu s ljudskog aspekta svakako je žao što se dogodila ta vrlo velika tragedija i što su tri obitelji devastirane. On se ne osjeća, ne smatra odgovornim za to kazneno djelo", poručio je Škarica. Na pitanje koga smatra odgovornim, kazao je: "To će morati utvrditi državno odvjetništvo jer teret dokaza je na državnom odvjetništvu".

U 18 sati poslijepodne svoju obranu izložio je i drugi prvoosumnjičenik - donedavni šef HEP Proizvodnje Željko Starman.

"On kao on, ne smatra se krivim. HEP proizvodnja je izuzetno velika jedinica koja ima 2000 zaposlenih, lanac koji je u pripremi ugovora dok dođe do njega je dugačak i u njemu sudjeluje jako puno ljudi", objašnjava njegov odvjetnik Gordan Preglej.

U srijedu odluka o istražnom zatvoru

HEP i u utorak o svemu - samo priopćenjem. "Hrvatska elektroprivreda je zainteresirana da se što prije utvrde sve okolnosti nesreće u HE Dubrovnik, a što je predmet pokrenutih policijskih i pravosudnih postupaka. Kao i do sada, i nadalje ćemo aktivno i otvoreno surađivati s nadležnim državnim tijelima", odgovor je iz HEP-a.

U srijedu bi trebala uslijediti odluka o određivanju istražnog zatvora, a ostalih šest osumnjičenika brani se sa slobode. "Ostali počinitelji ili osumnjičeni, jer su oni u fazi osumnjičenja, će biti u redovnoj proceduri pozvani na ispitivanje", kazao je Ivan Pavličević, načelnik PU dubrovačko-neretvanske.

Svi oni odgovarat će u svojstvu osumnjičenika za "Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti" i "Opasno izvođenje građevinskih radova" - dvojici prvoosumnjičenih prijeti do 15 godina zatvora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene