Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Muškarac u mjestu Vratečko pronašao je u šupi popriličnu količinu oružja - od puške do bombi.


U četvrtak građanin je čisteći šupu na petrinjskom području u mjestu Vratečko pronašao automatsku pušku, 500 komada streljiva, devet ručnih bombi, jednu bombu ručnu kumulativnu, dvije tromblonske mine i 600 grama vojnog eksploziva koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Istoga dana, građanka je policiji u Kutini dragovoljno predala šest trotilskih metaka i sedam inicijalnih kapisli.

Kako su poručili iz PU sisačko-moslovačke sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje "Manje oružja, manje tragedija".

Bombe i mine Strava u dubini: Čistio bunar pa pronašao vreću, a zbog onoga što je skrivala odmah je zvao policiju

Policija na plaži kod Žnjana VIDEO Šok na plaži: Policija izvadila bombe koje je uočio ronilac koji se tamo svakodnevno kupa

"Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti", poručili su iz policije.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju