Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalističko istraživanje

VIDEO Šok na plaži: Policija izvadila bombe koje je uočio ronilac koji se tamo svakodnevno kupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak metara od žnjanske plaže za osobe s invaliditetom i hotela Amphora su uočene dvije zavezane ručne bombe u moru, na samoj obali.

Na žnjanskoj plaži za osobe s invaliditetom i hotela Amphora su uočene dvije zavezane ručne bombe u moru na samoj obali.

"Večeras oko 20:15 u Splitu, na gradskoj plaži Žnjan u pravcu Duilova, nakon što je poslijepodne iza 15:00 primljena dojava građana da su u moru neposredno uz obalu uočene dvije bombe, pripadnici Specijalne jedinice policije su bombe izvadili iz mora i predali policijskim službenicima Protueksplozijske zaštite radi daljnjeg postupanja odnosno uništenja", prioćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Policajci su odmah po primljenoj dojavi otišli na mjesto događaja koje su osiguravali uz prisustvo pirotehničara koji je bombe i preuzeo. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Snimke koje su se pojavile na Facebooku prikazuju uznemirene građane koji su, nakon dojave o bombi, čekali policiju.

Bombe je uočio ronilac koji se svaki dan tamo kupa, a kaže da ih nije bilo dan ranije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije mu se radilo? Objavljen dosad nepoznat detalj: Zaštitar koji je dojavio o bombama u zagrebačkom Avenue Mallu ostaje iza rešetaka

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan  se javio oko 19.30, dok bombe još nisu bile izvađene. "Još uvijek se ne zna o kakvim napravama je riječ", kazao je Kaštelan te opisao da su bombe bile povezane vrpcom za dva kamena.

"Bombe su povezane nekom vrpcom za dva kamena", dodao je Kaštelan. Ljudi koji su bili na plaži, policajci nisu micali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene