Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci poručuju

Cijene goriva ići će dolje, no ne treba očekivati opće smanjenje cijena usluga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene goriva padaju, benzini za maksimalnih tri posto, odnosno tridesetak lipa. Vozačima tako drugi tjedan za redom stižu dobre vijesti, no, razina cijena još nije dosegnula onu s početka godine.

Zanimalo nas je hoće li paralelno s padom cijena pojeftiniti i ostale usluge kojima je gorivo bilo argument za poskupljenja.

Pročitajte i ovo Gorivo - 1 Neslužbeno Loša vijest za vozače: Sljedeći tjedan poskupljuje jedna vrsta goriva Ilustracija Stigla službena potvrda Vlada objavila nove cijene goriva

>> Cijene benzina trebale bi pasti 30-ak lipa, dizela 10-ak lipa

Za koji dan vozači će točiti jeftinije gorivo. Benzini padaju maksimalno, odnosno u prosjeku 34 lipe. Nova cijena eurosupera 95 bit će 10,66 lipa. Dizeli idu dolje 12 lipa. Nova cijena eurodizela 9,93 lipe. Vozači zadovoljni.

"Pa bilo bi lijepo da se spuštaju, naravno, neće to biti prenaglo i neće biti svaki drugi tjedan spuštanje, kao što je bilo dizanje, ali nadamo se da će se nastaviti", ističe jedan vozač.

Prognoze kažu da će cijena nafte na svjetskom tržištu, a time i naftnih derivata padati. U ljetnim mjesecima tako ćemo se vjerojatno jeftinije voziti. Pitanje je što je s ostalim uslugama koje su poskupljivale paralelno s gorivom - od struje, hrane pa do prijevoza.

"Pojeftinjenje usluga prijevoza apsolutno se ne treba očekivati u ovom kontekstu", smatra Marijan Banelli iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika. Naftni derivati više ne mogu biti argument za poskupljenja, ali teška godina zato jest.

"Tek kada bi došli na jedan nivo od 2008. godine tada bismo mogli govoriti o tome da bi poslovanje prijevoznika bilo u nekakvim okvirima gdje bi se moglo nazirati bilo kakav možda dobit. U ovoj situaciji radi se bez dobiti, da se otplaćuju krediti, da se radi i preživi", ističe Banelli. Ništa bolje nije ni kod ostalih građana preko čijih novčanika se uglavnom sve prelama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene