Ruža Karlović, prodekanica Visoke policijske škole
Ruža Karlović, prodekanica Visoke policijske škole Foto: Screenshot

Centar za mentalno zdravlje MUP-a proveo je veliko istraživanje o utjecaju epidemije koronavirusa na policijske službenike i njihov posao. Rezultati su zanimljivi, a otkrio nam ih je Andrija Jarak koji je razgovarao s jednom od autorica istraživanja, Ružom Karlović.


Ruža Karlović, prodekanica visoke policijske škole kaže da je istraživanje pokazalo kako je policajce najviše smetalo i brinulo pitanje zdravlja njihovih bližnjih i osobno zdravlje kao i pitanje ekonomske situacije u Hrvatskoj.

Vezani članci Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Jokić o utjecaju potresa na mentalno zdravlje: "Iz ovoga smo naučili nekoliko važnih stvari" Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije - 1 Ravnateljstvo Civilne zaštite: Ili zovite ili zahtjev za dodjelu kontejnera šaljite na gmail

"Brinu se i za posljedice globalne krize na život i egzistenciju ljudi", kaže Karlović.

"Policijski službenici su obučeni i naučeni nositi se s izvanrednim situacijama. Muče ih strahovi i brige jednako kao ostale ljude, međutim, analiza subskale je pokazala da se vrlo dobro nose s promjenama i zahtjevima u doba pandemije", rekla je prodekanica te dodala kako su policijski službenici primijetili da su građani zabrinuti i napeti, ali i vrlo poslušni, suradljivi i korektni prema policiji i mjerama nacionalnog stožera.

"Taj zaključak je u skladu s rezultatima drugih istraživanja koja govore o utjecaju koronavirusa na opću populaciju, ali i s rezultatima istraživanja koja govore da građani u kriznim situacijama imaju dobar i suradljiv odnos prema policiji", zaključila je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr