Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradljivo s policijom

Rezultati velikog istraživanja: "Policajci se dobro nose s pandemijom i promjenama. Građani su napeti, ali i poslušni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Centar za mentalno zdravlje MUP-a proveo je veliko istraživanje o utjecaju epidemije koronavirusa na policijske službenike i njihov posao. Rezultati su zanimljivi, a otkrio nam ih je Andrija Jarak koji je razgovarao s jednom od autorica istraživanja, Ružom Karlović.

Ruža Karlović, prodekanica visoke policijske škole kaže da je istraživanje pokazalo kako je policajce najviše smetalo i brinulo pitanje zdravlja njihovih bližnjih i osobno zdravlje kao i pitanje ekonomske situacije u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Interpol - 1 Međunarodni zahtjevi Interpolove tjeralice: Znate li kada se koriste crvene, plave, žute, zelene, crne, ljubičaste i narančaste? Policijska pratnja za Turudića - 3 slučaj turudić Potvrđeno Dnevniku Nove TV: I predsjednikov i premijerov ured izvještaj o mjesec dana staroj pucnjavi imali su - u isto vrijeme

"Brinu se i za posljedice globalne krize na život i egzistenciju ljudi", kaže Karlović.

"Policijski službenici su obučeni i naučeni nositi se s izvanrednim situacijama. Muče ih strahovi i brige jednako kao ostale ljude, međutim, analiza subskale je pokazala da se vrlo dobro nose s promjenama i zahtjevima u doba pandemije", rekla je prodekanica te dodala kako su policijski službenici primijetili da su građani zabrinuti i napeti, ali i vrlo poslušni, suradljivi i korektni prema policiji i mjerama nacionalnog stožera.

"Taj zaključak je u skladu s rezultatima drugih istraživanja koja govore o utjecaju koronavirusa na opću populaciju, ali i s rezultatima istraživanja koja govore da građani u kriznim situacijama imaju dobar i suradljiv odnos prema policiji", zaključila je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene