Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Bez obzira na konverziju

Čeka se odluka o slučaju "Franak": Inicijativa LEX Franak podsjeća na odluke Europskog suda koje idu u korist dužnika

LEX Franak (Foto: Vijesti u 14)
LEX Franak (Foto: Vijesti u 14) vijesti u 14
Aktualno Galerija +0 LEX Franak (Foto: Vijesti u 14) Galerija 1/1 >>
Deseci tisuća obitelji još iščekuju odluku Vrhovnog suda u slučaju švicarski Franak koja je obećana do kraja ožujka. Kako doznajemo s Vrhovnog suda, održana je sjednica sudskog vijeća na kojoj je donesena odluka te će uskoro biti objavljena kada prođe sudsku proceduru. Inicijativa LEX Franak održala je konferenciju kako bi požurili sud te podsjetili na još jednu presudu suda Europske unije koja ide u korist dužnika bez obzira na provedenu konverziju kredita.

"Ovom presudom Europskog suda je konačno potvrđeno da je taj sendvič bio otrovan", rekao je Božo Ivošević iz inicijative LEX Franak. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povijesna presuda Vrhovni sud presudio da odluka banaka o promjenjivim kamatnim stopama na švicarski franak - nije zakonita! Slika nije dostupna Inicijativa reformista SLUČAJ FRANAK U SABORSKOJ PROCEDURI 'Ne mirimo se s privremenim rješenjem'

"Sud Europske unije je presudio u korist mađarske podnositeljice rekavši da bez obzira što je u Mađarskoj izvršena zakonska konverzija tih kredita u švicarskim francima sud u konkretnom postupku može utvrditi ništetnim te odredbe", dodala je Sanja Domazet iz iste inicijative. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene