Deseci tisuća obitelji još iščekuju odluku Vrhovnog suda u slučaju švicarski Franak koja je obećana do kraja ožujka. Kako doznajemo s Vrhovnog suda, održana je sjednica sudskog vijeća na kojoj je donesena odluka te će uskoro biti objavljena kada prođe sudsku proceduru. Inicijativa LEX Franak održala je konferenciju kako bi požurili sud te podsjetili na još jednu presudu suda Europske unije koja ide u korist dužnika bez obzira na provedenu konverziju kredita.

Galerija


"Ovom presudom Europskog suda je konačno potvrđeno da je taj sendvič bio otrovan", rekao je Božo Ivošević iz inicijative LEX Franak. 

Vezani članci Udruga Franak na konferenciji govorila o presudi Vrhovnog suda (Foto: Pixsell,Sanjin Strukic) - 2 Udruga Franak nakon presude Vrhovnog suda: "Očekujemo više od 100.000 tužbi građana protiv banaka" Slika nije dostupna SLUČAJ FRANAK U SABORSKOJ PROCEDURI 'Ne mirimo se s privremenim rješenjem'

"Sud Europske unije je presudio u korist mađarske podnositeljice rekavši da bez obzira što je u Mađarskoj izvršena zakonska konverzija tih kredita u švicarskim francima sud u konkretnom postupku može utvrditi ništetnim te odredbe", dodala je Sanja Domazet iz iste inicijative. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr