Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bura je u opadanju i postupno se otvaraju dionice cesta gdje je promet bio obustavljen, izvijestio je popodne u 17 sati Hrvatski auto-klub.


Autocesta A 6 Rijeka-Zagreb od čvora Kikovica do čvora Delnice
otvorena je za sva vozila.

Vezani članci Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda Smrt na cesti: Medijski arhivi čuvaju sjećanja na autobuse strave na hrvatskim cestama Slika nije dostupna HAK: Zbog bure ograničenja u prometu

Bez ograničenja prometuje se i Dubrovačkim i Krčkim mostom, a Paški je most zatvoren za prvu skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Zbog orkanske bure još je u potpunosti obustavljen promet dionicom autoceste A1 od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok.

D54 Jasenice-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila, koja jedina smiju prometovati dionicom Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Sv. Marije Magdalene.

Zbog olujnih udara bure dionicom Jadranske magistrale od Bakra do Novog Vinodolskog, ne smiju prometovati vozila iznad 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, motocikli, autobusi na kat te vozila s kamp prikolicama (vozila I. i II. skupine).

Mokre ili vlažne ceste su u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. 

Na glavnim je cestama i autocestama promet sve gušći.

Pojačan je putnički promet na ulasku u Hrvatsku preko prijelaza u Posavini - Županja, Slavonski Šamac i Stara Gradiška, a na Macelju i Bregani na izlasku iz Hrvatsku.

Ponovno je uspostavljen trajektni promet s otokom Rabom na liniji Jablanac-Mišnjak i Pagom na liniji Prizna-Žigljen.

U 16,15 iz Splita je isplovio trajekt za Rogač na Šolti.

Otkazan je polazak katamarana na liniji Split-Bol-Jelsa u 16 sati.