Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod poznate plaže

Požari u Dalmaciji: Gori na Visu, najteže je kod Vrpolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točna lokacija požara je punta Stinive kažu u DVD Vis.

Buknuo je požar na otoku Visu u dijelu Stiniva kod jedne od naših najpoznatijih plaža. Točna lokacija je punta Stinive kažu u DVD Vis, ali dodaju da se radi o nepristupačnom terenu. Na požaristu su kanader i vatrogasci iz Visa, a pozvani su u pomoć i iz Komiže. Gašenje otežava jak vjetar.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Najveći požar u Dalmaciji trenutno gori na šibenskome području, točnije kod Vrpolja, a u jutarnjim satima je jedan buknuo i na području općine Zadvarje.

Vrpolje

Kod Vrpolja gori trava, nisko raslinje i šuma, a s požarom se bori 45 vatrogasaca, 14 vozila i dva kanadera. Požar još nije stavljen pod kontrolu,a zbog jake bure se širi prema autocesti Vrpolje pa je A1 kod tog mjesta zatvoren za sav promet, prenosi Dalmacija News

Zadvarje

Požar na općini Zadvarje je u međuvremenu ugašen, a izbo je uslijed puknuća žica dalekovoda. Požar su gasili pripadnici DVD-ova Zadvarje i Kučiće i to 20 vatrogasaca s 5 vozila. Gorjela je makija, nisko raslinje i šuma, a opožarena površina je oko pola heltara. 

Zaton Obrovački

Od 11 sati gori i kod Zatona Obrovačkog, a požar je izazvao udar groma. Gust dim zahvatio je državnu cestu kod Obrovca pa se promet odvija usporedno. Čekaju se zračne snage

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene