Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno procese što prije zatvoriti

'Brojna uhićenja daju dojam političkih obračuna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić rekao je u Ribniku, odgovarajući na novinarske upite o aferama i uhićenjima zadnjih dana, kako je važno da se otvoreni istražni procesi što prije završe jer se, kako je rekao, počela stvarati klima da su to politički obračuni.

'U zadnje vrijeme, prateći medije, vidimo da je otvoreno puno procesa i važno je da što prije završe jer se počela stvarati klima da su to politički obračuni', kazao je. 'Riječ je o kriminalnim radnjama i tu nema onog 'vaši ili naši'. Sve kriminalne radnje treba sankcionirati', kazao je Friščić.

Pročitajte i ovo Nedaleko Zagreba otkriveno skladište s nekoliko tona ilegalnog duhana - 4 uhićena dvojica FOTO Kod Zagreba otkriveno skladište s gotovo osam tona ilegalnog duhana Slika nije dostupna HSS inzistira na mjestu ministra poljoprivrede

Na pitanje kako ta zbivanja utječu na vladajuću koaliciju, odgovorio je da on ne vidi razloga da to remeti odnose u koaliciji. 'Mi smo se kao koalicijski partneri dogovorili da ćemo stvoriti uvjete za funkcioniranje svih službi i ni u jednom trenutku trajanja ove koalicije nijedan proces nije bio zapreka za daljnje funkcioniranje koalicije', kazao je Friščić.

Na upit o mogućoj rekonstrukciji vlade, o kojoj se nagađa u medijima, te koliko su sigurni HSS-ovi ministri, Friščić je odgovorio da su svi ministri sigurni i nesigurni ovisno o provedbi zacrtanih programa. 'Vlada je prihvatila paket velikih projekata i trebat ćemo po pojedinim resorima posložiti nositelje tih projekata. Želja nam je da to ne ostane mrtvo slovo na papiru', kazao je Friščić.

>> Planove o smjenama premijerki ohladio koalicijski partner Friščić

Josip Friščić je u Ribnici Lipničkoj u Karlovačkoj županiji otvorio nove objekte turističkoga seoskog gospodarstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene