Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li biti smjena?

Planove o smjenama premijerki ohladio koalicijski partner Friščić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premjeku Kosor, kada se vrati u domovinu očekuje puno pitanja, a samo ona zna odgovor što je mislila kada je najavila rekonstrukciju kabineta.

Koliko će ministara otići, hoće li uopće mijenjati ministre ili će sve ostati na razini promjene državnih tajnika.

Pročitajte i ovo Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama" Akademski moral; ilustracija - 2 Provjereno donosi U Hrvatskoj žive superljudi? Istovremeno rade kao ministri i penju se po akademskoj ljestvici: "Jesmo li došli do toga da je netko na funkciji odjednom toliko pametan?"

>> Šuker se ne osjeća prozvanim, Kalmeta kaže da Kosor ima pravo birati

>> Kosor: Političkih promjena nema, niti će ih biti

Protresla je njujoršku burzu i zatresla Banske dvore. Nakon što ih je šokirala, premijerka ima novu ideju. 'Bilo bi dobro i ja bi zamolila da se ne licitira s imenima to nije dobro to unosi, neraspoloženje među članove Vlade koji moraju raditi posao', kazala je premijerka. No ona i dalje najavljuje, a ministri rade i kao da se ne zamaraju izjavama iz New Yorka.

Hoće li Kosor vjerovati ministrima?

'Ne vjerujem da ce doći do velikih promjena kad je u pitanju kabinet. Velike promjene ostat će na velikim najavama i sve to u izbornoj godini', smatra predsjednik HSS-a Josip Friščić. 'Kada se promjene rade, to se provodi spremno, obznaniti to u kratkom roku i rastezati, to nije dobro', kaže Friščić.

Premijerka je upravo to napravila. Možda i svjesno da unese strah u svoj tim, tko ostaje, a tko odlazi. No tu je i druga strana medalje. Hoće li se Šukeru vjerovati kada govori o proračunu, Kalmeti o investicijama ili ministrici Dropulić o zaštiti okoliša.

'Tesko je reci da predstavljaš nekoga i nešto i sklapaš poslove, a ti čitaju da je upitno hoće li te drugi pronaći kao parnera', zaključio je Friščić. Dok se popis onih koji odlaze širi, popis onih kojima je premjeka zadovoljna je tanka. Ministar gospodarstva radi odlično svoj posao. Tko ce sjediti uskoro u Vladi, ministri će doznati kad im se šefica vrati u domovinu. Do tada rade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene