Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kredit od 87 milijuna eura

Živi Zid optužio Brodosplit za korupciju zbog spornog aneksa

Živi Zid stiže (Foto: Dnevnik.hr)
Živi Zid stiže (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Živi Zid za govornicom (Foto: Dnevnik.hr) Živi Zid za govornicom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Živi Zid stiže (Foto: Dnevnik.hr) Živi Zid stiže (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Darko Pappo (Foto: Dnevnik.hr) Darko Pappo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Živi zid optužuje za pogodovanje i kriminal u Brodosplitu, kažu da za sporni aneks ne postoji suglasnost Vlade

Nakon što su ranije ove godine upozorili na nepravilnosti kod odobravanja druge tranše gotovo 87 milijuna eura vrijednog kredita tvrtki Brodosplit, sada tvrde da je sklopljen aneks za koji ne postoji Vladina suglasnost.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić na potpisivanju ugovora oko Black Hawka - 8 OBALNI OPHODNI BRODOVI Ugovori su potpisani prije deset godina, do sada smo dobili jedan brod. Anušić sada najavljuje nove rokove izgradnje Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Razgovarali su s DORH-om, a kažu kako su podnijeli i kaznene prijave protiv članova uprave iz DIV grupe i Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Darko Pappo iz grupe Div, čiji je Brodosplit član, negirao je optužbe i još jednom ponovio da ih Živi zid stalno napada kao glasnogovornik određenih interesnih skupina.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić uvjeren je kako je nezakoniti aneks potpisan kako bi se "pogodovalo još jednom u nizu, gospodinu Debeljaku, koji ne poštuje hrvatske institucije, krši zakone i razbacuje se javnim novcem".

Pappo ističe kako je Brodosplit podnio kaznenu prijavu protiv "zločinačke organizacije" zbog, kako kažu, trgovanja utjecajem, a dodaje i da su o tome već upoznati i relevantni čimbenici.

"Uskoro ćemo mi o tome obavijestiti i tijela Europske unije u kojoj je gospodin Sinčić. Vjerujemo da će pokušati zastupati svoje stavove o bobri protiv korupcije, a koje je zapravo i sam dio" zaključio je Pappo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene