Živi zid optužuje za pogodovanje i kriminal u Brodosplitu, kažu da za sporni aneks ne postoji suglasnost Vlade

Galerija


Nakon što su ranije ove godine upozorili na nepravilnosti kod odobravanja druge tranše gotovo 87 milijuna eura vrijednog kredita tvrtki Brodosplit, sada tvrde da je sklopljen aneks za koji ne postoji Vladina suglasnost.

Vezani članci Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 4 Skinuo sako i počeo raskopčavati hlače. EP suspendirao Ivana Vilibora Sinčića: ''Spreman sam na sve, idemo do kraja'' Sporna SMS poruka (Foto: Dnevnik.hr) Brodosplit u SMS-u okrivio Živi Zid za kašnjenje plaća, oni oštro odgovorili

Razgovarali su s DORH-om, a kažu kako su podnijeli i kaznene prijave protiv članova uprave iz DIV grupe i Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Darko Pappo iz grupe Div, čiji je Brodosplit član, negirao je optužbe i još jednom ponovio da ih Živi zid stalno napada kao glasnogovornik određenih interesnih skupina.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić uvjeren je kako je nezakoniti aneks potpisan kako bi se "pogodovalo još jednom u nizu, gospodinu Debeljaku, koji ne poštuje hrvatske institucije, krši zakone i razbacuje se javnim novcem".

Pappo ističe kako je Brodosplit podnio kaznenu prijavu protiv "zločinačke organizacije" zbog, kako kažu, trgovanja utjecajem, a dodaje i da su o tome već upoznati i relevantni čimbenici.

"Uskoro ćemo mi o tome obavijestiti i tijela Europske unije u kojoj je gospodin Sinčić. Vjerujemo da će pokušati zastupati svoje stavove o bobri protiv korupcije, a koje je zapravo i sam dio" zaključio je Pappo.