Tomislav Debeljak, vlasnik DIV grupe i Brodosplita, rekao je kako planira posrnulom brodogradilištu Uljanik donijeti efikasno poslovanje na svjetskom tržištu, no postavlja se pitanje kako to planira učiniti ako ni sam nije u stanju plaćati račune. Njegov Brodosplit naime komunalnu naknadu ne plaća na vrijeme, pa su ga ovršili, tvrdi vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić.

Galerija


Jakov Prkić, gradski vijećnik stranke Pametno u Splitu, na svom je profilu na Facebooku objavio fotografije odgovora gradske uprave na jedno od vijećničkih pitanja. Pitanje se odnosilo na to je li Brodosplit plaćao komunalnu naknadnu redovno i na vrijeme

Vezani članci Izdavanje predračuna, a ne računa (Foto: Dnevnik.hr) Oprez! Pojedini ugostitelji u nekim situacijama podmeću predračune kao prave Cesta oko stupa (Foto: Dnevna doza splitskog nereda) Genijalci iz Dalmacije: "Radimo, al' ko će sad izmještat stup, asfaltiraj ti to oko toga i stavi malo fluorescentne piture"

U svojoj je objavi opisao kako je u listopadu postavio vijećničko pitanje o eventualnom dugovanju.

U studenom je dobio odgovor na vijećničko pitanje, nakon čega je zatražio uvid u dugovanje, a odgovor na to pitanje nije, navodi, dobio u zakonskom roku.

U siječnju ove godine, grad je ovrhom podmirio dugovanje Brodosplita, a Prkić je tek tada dobio traženu informaciju o dugovanju. 

"I tako, spominju se puste milijarde kuna koje bi tijekom 10 godina u Uljanik uložio Brodosplit, a taj isti Brodosplit ne plaća redovito komunalnu naknadu gradu Splitu pa grad mora pokretati ovršne postupke. Nije jasno radi li se o tome da Brodosplit nema novca ili mu nije stalo do Splita ili se jednostavno bahate.

Bilo kako bilo, evo kratke kronologije:

3. listopada 2018. vijećničko o eventualnom dugu
2. studenoga 2018. pokrenuta ovrha
26. studenoga dobio odgovor na vijećničko pitanje
29. studenoga 2018. zatražio uvid u dugovanje, odgovor nisam dobio u zakonskom roku
10. siječnja 2019. grad ovrhom došao do novca
21. siječnja 2019. uz ispriku dobio traženu informaciju

E sad, je l' do mene ili bi dug svejedno bio naplaćen, ne znam, ali Brodosplit baš ne voli plaćati komunalnu naknadu. Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu. Nije baš neka poruka", napisao je Prkić na Facebooku. 

Priložio je i fotografije zahtjeva i vijećničkih pitanja.