Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olakšanje za roditelje

Bračani su uspjeli! Djeca s teškoćama u razvoju pomoć stručnjaka moći će dobiti bez odlaska na kopno

Aktualno Galerija Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 1 Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 2 Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 3 Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 4 Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 5 Galerija 1/7 >>
Bračka djeca s teškoćama u razvoju od danas će pomoć stručnjaka moći dobiti bez odlaska na kopno. Na otoku će moći na rehabilitaciju ili kod logopeda. Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan donosi više.

U obitelj Lekšić iz Milne, malena Irena donijela je veliku sreću, ali zbog viška kromosoma i čestu plovidbu prema Splitu. "Zima je jako teška. Pogotovo kad je nevrijeme, ne idu katamarani, pa je malo nezgodno radi trajekta", rekla je Ružica.

"Bit će lakše u svakom slučaju", poručuje Mislav. 

Bit će lakše jer je Brač prvi hrvatski otok na kojem je najmlađima s poteškoćama u razvoju na raspolaganju sve ono što imaju njihovi vršnjaci na kopnu. Ružica je potvrdila da je ovo jako velik dan za njih te da su ponosi i sretni zbog toga.

Mladi stručnjaci pristali su provesti dodatna dva sata na dan putujući do posla. "Da olakšam i roditeljima djece koji putuju svaki dan u Split, a s Brača su. I dobra prilika za mene da steknem novo iskustvo u manjoj sredini“, objašnjava logoped Bruno Rudak.

Ravnateljica centra Juraj Bonaći Snježana Čotić nada se "da ova radost i ovo zajedništvo koje smo postigli da će se to i nastaviti i vidjeti u radu s djecom". 

Pročitajte i ovo Vlasnik psa koji je ugrizao dijete užas u sesvetama Vlasnik psa koji je ugrizao petogodišnjaka: "Dijete se sa psom igra svaki dan". Djed djeteta: "To nije točno, svi smo u strahu"

Da priča uspije, ruke su dali i vladajući i oporba. "Ovaj projekt pomogli su i Grad Supetar i svih drugih sedam općina otoka Brača što naravno pokazuje jednu veliku društvenu koheziju kada je riječ o ovako važnim pitanjima", rekao je premijer Plenković, dok gradonačelnica Supetra Ivana Marković napominje kako interesi otočana moraju biti u prvom planu. 

Ideja je krenula iz nevladina sektora, s važnim ciljem. "Da djeci s teškoćama osiguramo njihovo elementarno pravo na ranu intervenciju koja je u stvari osnova potreba za djecu da mogu ostvariti svoj puni potencijal", rekla je Mirjana Nižetić, predsjednica udruge Brački pupoljci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove informacije Javio se vlasnik psa koji je ugrizao dijete za lice: "Imam kamere, bio sam dva metra od njih"

Za njih se i sto bračkih ugostitelja na jedan dan odreklo napojnica. Prikupljenim preko trideset tisuća eura osigurali su ovoj djeci na stotine sati dodatnih terapija i aktivnosti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene