Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O smjeni Dominića

TKO ŠTO GOVORI? Petrov: To trebate pitati gospodina Karamarka i gospodina Orepića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Božo Petrov komentirao je prijedlog amandmana o oduzimanju dijela novca za Ured bivšeg predsjednika.

'Mogu preliminarno reći da će amandman biti usvojen. Vidjet ćete u kojoj mjeri. U određenoj mjeri će biti usmjeren što se tiče financijskih sredstava. A ono što je još potrebno reći - ići će se, nadam se, prema promjeni Zakona o Uredu bivšeg predsjednika. Npr. u Njemačkoj imate u 5 godina od prestanku obnašanja dužnosti, možete koristiti Ured, ali ne vile, nego koristitie administraciju. I naravno, za sve to što koristite trebate dati javnosti na uvid što ste vi to postigli od tog trenutka. A ovdje je prošlo već 10 godina i mi ne vidimo uopće razlog zbog čega bi se trebale trošiti stotine tisuća, uz dodatno osiguranje i preko milijun kuna, a iskreno, efekt ne vidimo', rekao je Božo Petrov.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi Božo Petrov Porazna statistika MOST-ov apel za demografski preporod Hrvatske: "Ljudi bježe zbog korupcije, truleži i močvare Andreja Plenkovića"

Podsjećamo, MOST je na Facebooku u utorak navečer napisao kako traži da se 600 tisuća kuna namijenjenih Uredu bivšeg predsjednika Mesića dodijeli civilnim invalidima Domovinskog rata. Stjepan Mesić je na to reagirao priopćenjem koje je poslao medijima.

 

Novinare je zanimalo i njegovo stajalište o izjavi prvog potpredsjednika Vlade i čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je u utorak kazao kako je smijenjen glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, dok je ministar unutarnjih poslova, Mostov Vlaho Orepić u srijedu u Saboru kazao kako Dominić nije smijenjen.

"Ne bih ulazio u komentar što tko govori. Znam da će postojati reorganizacija unutar MUP-a i u sklopu nje događat će se određene promjene. I to je to. (…) Možda je to gospodin Karamarko doživio kao smjenu, a gospodin Orepić kao premještaj s jedne na drugu dužnost, ali u to ne bih htio ulaziti. To trebate pitati gospodina Karamarka i gospodina Orepića“, kazao je Petrov.

Vlada je u srijedu imenovala Petrova da vodi pregovaračke odbore za pregovore sa sindikatima o izmjenama kolektivnih ugovora za javne službe i državne namještenike te o osnovici plaće za zaposlene u tim službama, a on kaže kako se nada postizanju kompromisnog dogovora. S Vladine strane postoji dobra volja, rekao je te izrazio nadu da će isto tako biti i sa sindikalne strane, odnosno da su svi svjesni "situacije u kojoj se nalazimo". Pregovori počinju u ponedjeljak.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene