Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potrebno zajedništvo i brzina

Bozanić na misi kritizirao obnovu nakon potresa: Među okupljenima bio i ministar graditeljstva

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodeći u subotu božićnu misu uputio je poruke ohrabrenja u okolnostima produljene pandemije i posljedica potresa, te pozvao na obnovu zajedništva u vjeri i ljubavi kroz djecu, koja su budućnost naše zemlje.

Služeći svečano euharistijsko slavlje svetkovine Božića u Čučerju, župi koja je teško stradala u zagrebačkom potresu u ožujku 2020., Bozanić je podsjetio na nužnost što hitnije obnove, te apelirao na odgovorne na državnoj i gradskoj razini, "da požure".

"Nemojmo usporavati zbog bespotrebne administracije, zbog administracije koja samo postavlja kočnice. Požurimo. Potrebno je zajedništvo koje traži obnova, zajedništvo i brzina. Požurimo svi zajedno da ne bi bilo sutra kasno", kazao je.

Uz posebne poruke ohrabrenja onima koji trpe posljedice potresa, kako zagrebačkog tako i petrinjskog, svima je poželio miran i blagoslovljen Božić, te poručio: "Vjerujmo u Boga koji je s nama i vjerujmo u budućnost, i gradimo tu budućnost po djeci i mladima. Mladi su budućnost našem društvu. Neka sve nas Bog blagoslovi svojim mirom koji je donio Božić, da možemo s novim povjerenjem i s novom nadom krenuti u budućnost".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna radilo se Godinu na završetku u Saboru obilježila neslaganja, sukobi, pripreme za obnovu... Vjerovali ili ne - zasjedali su više nego 2019.

Pročitajte i ovo Promo materijali - 3 OBNOVA NAKON POTRESA Novih kuća još nema, ali država će potrošiti dva milijuna kuna na kemijske, kape i kišobrane: ''Kriva'' je Europska unija

Na božićnoj misi je među ostalima bio i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene