Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodeći u subotu božićnu misu uputio je poruke ohrabrenja u okolnostima produljene pandemije i posljedica potresa, te pozvao na obnovu zajedništva u vjeri i ljubavi kroz djecu, koja su budućnost naše zemlje.

Galerija Božićnu misu u Čučerju predvodio je Josip Bozanić, došao i ministar Horvat - 1 Božićnu misu u Čučerju predvodio je Josip Bozanić, došao i ministar Horvat - 2 Božićnu misu u Čučerju predvodio je Josip Bozanić, došao i ministar Horvat - 3 +1 Božićnu misu u Čučerju predvodio je Josip Bozanić, došao i ministar Horvat - 4

Služeći svečano euharistijsko slavlje svetkovine Božića u Čučerju, župi koja je teško stradala u zagrebačkom potresu u ožujku 2020., Bozanić je podsjetio na nužnost što hitnije obnove, te apelirao na odgovorne na državnoj i gradskoj razini, "da požure".

"Nemojmo usporavati zbog bespotrebne administracije, zbog administracije koja samo postavlja kočnice. Požurimo. Potrebno je zajedništvo koje traži obnova, zajedništvo i brzina. Požurimo svi zajedno da ne bi bilo sutra kasno", kazao je.

Uz posebne poruke ohrabrenja onima koji trpe posljedice potresa, kako zagrebačkog tako i petrinjskog, svima je poželio miran i blagoslovljen Božić, te poručio: "Vjerujmo u Boga koji je s nama i vjerujmo u budućnost, i gradimo tu budućnost po djeci i mladima. Mladi su budućnost našem društvu. Neka sve nas Bog blagoslovi svojim mirom koji je donio Božić, da možemo s novim povjerenjem i s novom nadom krenuti u budućnost".

Sabor Godinu na završetku u Saboru obilježila neslaganja, sukobi, pripreme za obnovu... Vjerovali ili ne - zasjedali su više nego 2019.

Promo materijali - 3 Novih kuća još nema, ali država će potrošiti dva milijuna kuna na kemijske, kape i kišobrane: ''Kriva'' je Europska unija

Na božićnoj misi je među ostalima bio i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju