Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne sramotite tijelo koje predstavljate'

Borić Jovanoviću: Podnesite ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik primorsko-goranskoga županijskog povjerenstva HDZ-a Josip Borić zatražio je danas da Željko Jovanović (SDP) da ostavku na predsjedničko mjesto u Nacionalnom vijeću za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije.

'Žalosno je da prvi čovjek tog vijeća ne može prepoznati korupciju u svojem gradu', rekao je Borić na konferenciji za novinare ističući nedavno otvorenu aferu u vezi s čelnicom Direkcije poslovnih prostora u gradu Rijeci, ali i cjelokupni način upravljanja gradom.

'Podnesite ostavku i ne sramotite tijelo kojim predsjedate', izjavio je Borić. Dodao je kako SDP nema snagu za rješavanje korupcije i nepotizma u svojim redovima, nego je najlakši scenarij napadati i prozivati druge.

Po njegovim riječima, ljudi su umorni od SDP-ova praznog prozivanja, politikanstva, bezidejnosti i vrijeđanja. 'Pokazali ste da niste sposobni voditi Rijeku i Zagreb, gdje ste na vlasti, a kao oporba nikad niste dali nijedno rješenje kad je bilo teško', rekao je Borić.

'Ako nemate svojih projekata, ako vam je teško doći do Pape, ne stignete na državne protokole jer vam nije stalo, ako su vam sve institucije ove države kvazi, ako vas ekonomija ne zanima, ako nemate stav o problemima koji muče ovo društvo koje biste sutra htjeli voditi, ako ništa ne znate i nije bitno, čemu onda izbori odmah sutra', zapitao je Borić.

Gradska vijećnica HDZ-a Tomislava Zečević-Pedić ustvrdila je da je Rijeka danas zrcalo 20-godišnjega SDP-ova kontinuiranog rada, koji je zapravo dulji od 20 godina.

'Kako vidimo, neki kao što je privedena u posljednoj aferi na istim pozicijama rade i više od 30 godina. Od nekad najperspektivnijega grada u Hrvatskoj, preko grada poduzeća i grada turizma - Rijeka je pod SDP-ovom vladavinom postala grad najvećih afera u Hrvatskoj. To je rezultat politike koju promovira Jovanović i SDP, čiji je član', istaknula je Zečević-Pedić. (Hina)

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene