Priča koja pokazuje da svatko od nas ako hoće može mijenjati stvari na bolje. Marina radi za minimalac, ali svejedno ne želi naplaćivati treninge džuda koje drži djeci s invaliditetom.

Galerija


Bacanje, poligon, prepreke i puno veselja – tako izgledaju Marinini treninzi. Sve je počelo prije pet godina.

Vezani članci Traktor (Foto/Arhiva: Ivica Galovic/ PIXSELL) Vozač traktora sletio u odvodni kanal i poginuo Europska prvakinja u paratekvandou Senada Halilčević (Foto: Dnevnik.hr) Bolja Hrvatska Dnevnika Nove TV pomogla stvoriti europsku prvakinju u parataekwondou, prvu u povijesti Hrvatske!

"Pozvala sam djecu u Veliku Goricu, osnovali smo klub i u roku od mjesec dana smo došli do 20 članova", govori Marina Drašković.

Danas ih broji 36 u nekoliko grupa. I svi redom obožavaju i džudo i Marinu.

16.04.2018.
Bolja Hrvatska: Dobri duh Velike Gorice (Foto: Dnevnik.hr) - 3

"Svaki trening netko od njih postigne neki mali ili veliki uspjeh i jednostavno mislim da je glavni pokretač ljubav", govori Marina.

Kao profesionalna trenerica Marina radi za minimalac u drugom klubu. Da bi mogla sve ovo raditi, u njezinoj obitelji puno je odricanja.

16.04.2018.
Bolja Hrvatska: Dobri duh Velike Gorice (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Ali i da bi klub opstao, potreban je novac. Članarinu od 100 kuna plaćao je tko je mogao, a onda se Marina dosjetila rješenja. Našla je svakom djetetu sponzora i zato ovu sezonu nitko nije plaćao članarinu. A ono što se prikupi troši se na opremu za djecu, pa je svaka donacija dobrodošla.

Ova mlada ekipa proširiti će svoje granice na Wings for Life. Na utrku ide cijela ekipa. "To nam je prva veća klupska akcija. Napravili smo tim koji je javan i pozivamo sve da se priključe našem timu", govori Marina.

Jer dobre energije nikad dosta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.