Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MARIĆ U SPECIJALNOJ EMISIJI

Bivši ministar financija kakvog još niste vidjeli: "Teže je gledati jedanaesterce nego raditi rebalans proračuna"

Bivši ministar financija Zdravko Marić gostovao je u specijalnoj emisiji Nove TV posvećenoj dočeku hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu.

Hrvatska nogometna reprezentacija iz Katra se vraća okićena broncom. Dočeku Vatrenih posvećena je specijalna emisija Nove TV u kojoj je, među ostalima, gostovao bivši ministar financija Zdravko Marić. S njime je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević.

"Kao i svi Hrvati i svi kojima je Hrvatska pri srcu. Ovo je ponovno jedan fenomenalan uspjeh. Zaista, rezultat kakav samo možemo sanjati. Dva prvenstva zaredom osvajamo medalju, to je nešto nevjerojatno", rekao je Marić.

Osim što je bio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, Marić je nedavno bio i u Katru. "Bilo je sjajno. Bio sam na jednoj od možda najboljih ili najemotivnijih utakmica. To je pobjeda i prolaz protiv Brazila. Konačno smo i tu velesilu skinuli prvi put. Bio sam u društvu prijatelja, ali i puno prijatelja poznanika sreo tamo. U konačnici, ljudi dobre volje. Svi smo u nekim dresovima, svi smo razdragani. Na kraju, kada je bio onako dobar rezultat, nakon onog sjajnog infarktnog završetka, to je bila fešta za pamćenje", istaknuo je Marić.

Pročitajte i ovo Doček Vatrenih DETALJI DOČEKA VELIKA FOTOGALERIJA Policija objavila prve fotografije djelića atmosfere te poručila građanima da jednu stvar nikako ne rade

Teže mu je, kaže, gledati raspucavanje jedanaesteraca nego raditi rebalans proračuna da svi budu zadovoljni.

"Ne može nijedan ministar financija učiniti sve zadovoljnima. Njegov je zadatak, ili njezin zadatak, učiniti sve jednako nezadovoljnima. Što se tiče ispucavanja jedanaesteraca, to je malo jači stres", istaknuo je.

Osvrnuo se i na činjenicu da ovakav uspjeh doprinosi Hrvatskoj po prepoznatljivosti. 

"Sjećam se i kod prošlog prvenstva. Francuski ministar financija i ja razmjenjivali smo dresove pred samu finalnu utakmicu. Većina kolega rekla je da navijaju za Hrvatsku. Vrlo brzo nakon svjetskog srebra putovao sam na Daleki istok na susrete s financijskim investitorima. Inače, dalekoistočni investitori vrlo su konzervativni. Nema kod njih puno priče izvan posla. Svaki je sastanak počeo po 10-15 minuta o dojmovima iz Rusije, kako je Hrvatska igrala, kako Modrić, kako Dalić. Nemjerljiv efekt u smislu prepoznatljivosti i promocije", rekao je Marić.

No osvrnuo se i na situaciju u Hrvatskoj. "Pogledajmo ovo što se događa sada na trgu. Po brojnim trgovima u Republici Hrvatskoj stvara se fenomenalan osjećaj zajedništva. Uz Domovinski rat, upravo naši uspjesi sportaša, a poglavito Vatrenih, sigurno su imali najsnažniji efekt na zajedništvo Hrvata. Opet to ima svoje pozitivne reperkusije na onaj gospodarsko-financijski dio", pojasnio je.

Pročitajte i ovo Marko Bralić KLAPA HRM-A SVETI JURAJ Otkriveno koje će se pjesme pjevati na velikom dočeku Vatrenih u Zagrebu: "Vole ih čuti, na neki način su ih naručili"

"Proteklih dana brojni analitičari, i sportski i politički, zbrajaju, oduzimaju i dijele medalje, plasmane, polufinala.., Mislim da kad god netko izvuče Hrvatsku u skupini, u nekakvoj utakmici, nije mu lako kada vidi koliko je to igrački jako i koliko je to mentalno jaka momčad. Zlatko Dalić i njegov stožer oko terena, a Luka Modrić kao vođa na samom terenu. Zaista zajedništvo, požrtvovnost i predanost koja je u konačnici rezultirala fantastičnim uspjehom", istaknuo je Marić i dodao da je bio u kontaktu s izbornikom Dalićem te se s njime vidio u Katru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene