Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni ured za upravljanje imovinom raspisao je javni poziv u kojem se i ovaj otok, simbol represije komunističke vladavine bivše Jugoslavije, nudi zainteresiranim investitorima.


Na popisu sto nekretnina koje su u vlasništvu države a koje se žele staviti u funkciju je i Goli otok. Državni ured za upravljanje imovinom raspisao je javni poziv u kojem se i ovaj otok, simbol represije komunističke vladavine bivše Jugoslavije, nudi zainteresiranim investitorima.

Reuters je napravio prilog o Golom otoku te je razgovarao s predsjednikom Udruge Goli otok, Darkom Bavoljakom. Bivši stanovnici/zatvorenici ne žele da na Golom otoku budu luksuzni hoteli i resorti već memorijalni centar.

Kontroverzna ideja: 'Na Golom otoku je bilo najviše Srba i Crnogoraca, oni ga trebaju kupiti!'

'Udruga raspolaže s kapacitetima ljudi koji bi mogli ponuditi jedno samoodrživo rješenje budućnosti Golog otoka temeljenog na izučavanju povijesti, kulturi sjećanja i ljudskim pravima. To bi podrazumijevalo da se otok raščisti, da se zgrade koje su građene robovskim radom pretvore u memorijalni centar, da se izgrade hoteli, hosteli i umjetnički ateljei', između ostalog je izjavio Bavoljak.

Više pogledajte u prilogu.

Vezani članci Juliette Lewis (Foto: AFP) Slavna glumica prvo se žalila na Hrvatsku zbog cajki u hotelu, no ipak joj se nešto svidjelo Slika nije dostupna Goli otok: Je li odšteta od 9 dolara po danu zatočeništva dovoljna?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook