Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Povjesničar predlaže

Kontroverzna ideja: 'Na Golom otoku je bilo najviše Srba i Crnogoraca, oni ga trebaju kupiti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjesničar Srđan Cvetković kaže kako bi najbolje bilo da Goli otok kupe Srbi ili Crnogorci, jer je njih ondje bilo najviše zatočeno.

'Najbolje bi bilo da Goli otok kupe Srbi ili Crnogorci, jer je najviše njih bilo ondje zatočeno, ali nije važno tko će biti vlasnik, već da ima afiniteta da mjesto predstavi kao svojevrstan pečat jednog dijela jugoslavenske povijesti. Bilo koja druga namjena bila bi neprihvatljiva', rekao je povjesničar Srđan Cvetković, za Blic.

Pročitajte i ovo Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke" Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju

Cvetković naglašava da je zamisao prodaje tog otoka ne samo povijesni i politički neophodna već da je u pitanju vrlo isplativa investicija.

Logor na Golom otoku postojao je od 1949. do 1988. godine. Predlagači 'izolacije informbirovaca' su Stevo Krajačić, šef UDBE, i Edvard Kardelj, član CK KPJ. Do 1956. zatvor je bio namijenjen političkim protivnicima, uglavnom vojnim licima i službenicima za koje se strahovalo da lako mogu voditi oružani otpor, ali i civile. Kasnije je u nadležnosti Hrvatske služio kao zatvor za teže kriminalce.

FOTO Pogledajte koje nekretnine nudi država!

Podsjetimo, Hrvatski ured za upravljanje državnom imovinom prodaje Goli otok i on bi mogao postati turistički kompleks.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene