Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"sustavno organizirana krađa"

Krišto podnijela kaznenu prijavu protiv Plenkovića: "Dogodila se izborna prijevara, ovo su dokazi"

Karolina Vidović Krišto
Karolina Vidović Krišto Foto: Damjan Tadic/Cropix
Gotovo mjesec dana nakon parlamentarnih izbora, bivša saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto podnijela je prijavu tvrdeći da se dogodila sustavna krađa glasova.

Bivša saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto podnijela je prijavu glavnoj državnoj odvjetnici tvrdeći da se na parlamentarnim izborima u travnju dogodila sustavno organizirana krađa glasova.

Teško optužuju premijera Andreja Plenkovića, glasnogovornika Vlade Marka Milića, predsjednika Uprave APIS-a Saše Bilića, ravnatelja CERP-a Milana Plećaša, odvjetnika Olega Uskokovića i njegovog poslovnog partnera Bojana Divjaka

Vidović Krišto tvrdi da je neposredno prije izbora dogovoreno tiskanje 10-12 posto dodatnih glasačkih listića u tvrtci Flora nekretnine d.o.o. čiji su vlasnici Uskoković i Divjak. Zatim su ti listići dostavljani na glasačka mjesta u kutijama koje je također izrađivala ista tiskara. 

Pročitajte i ovo Bruno Mišlov Svađa na otoku Načelnik male otočne općine pokušao pregaziti predsjednika udruge, za sve je kriv novac: Udario ga autom, on pao na haubu...

Dalje Vidović Krišto optužuje tvrtku APIS koja je zbrajala glasove da je napravila algoritam koji je oduzimao glasove njezinoj stranci Odlučnost i pravednost i dodavao ih drugih strankama. 

Nadalje tvrdi da je premijer uputio DIP u manipuliranje izbora kroz angažiranje tvrtke koja je bez nadzora i godinama u vlasništvu tvrtke u pred-stečajnoj nagodbi.

Također tvrdi da su glasačke kutije izrađene za ove izbore bile manje nego prethodnih godina te da je to isto bio dio sustavnog plana da na svim glasačkim mjestima bude što više kutija koje se mogu lagano zamijeniti. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio HZMO Dobra vijest za više od 15.000 građana: Objavljeno kad sjeda novac na račun

Vidović Krišto se dotaknula i puno veće izlaznosti na ove izbore za koju je rekla da je isto dio plana. 

"Gotovo svi mediji su prikazivali redove pred glasačkim mjestima – ali sa samo dva izborna mjesta u Zagrebu, i to s ona dva na kojima glasuju studenti iz drugih dijelova Hrvatske. Ni u jednom mediju nisu prikazivani redovi iz drugih sredina Hrvatske. Znači, riječ je o organiziranoj medijskoj manipulaciji koju je proveo Marko Milić", rekla je Vidović Krišto te nadodala se na ovaj način manipuliralo javnošću kako bi se stekao dojam o velikom odazivu. 

Kaznenu prijavu prenosimo u cijelosti:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene