Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U jednom od najbogatijih gradova u Hrvatskoj, u Dubrovniku, bitka za gradonačelničko mjesto između HDZ-a i HNS-a.


Šefu HDZ-a koji je poslijepodne proveo u Dubrovniku HNS nije sporan za suradnju na nacionalnoj razini, no na krajnjem jugu te dvije stranke su najljući neprijatelji.

Vezani članci Slika nije dostupna Plenković o suradnji s HNS-om: O suradnji na nacionaloj razini nakon drugog izbornog kruga Slika nije dostupna Franković (HDZ): "U Upravi Vodovoda izgubljeno je 4,3 milijuna kuna, to će platiti Dubrovčani"

U gradu s oko 40.000 stanovnika i proračunom od gotovo 600 milijuna kuna građani ipak imaju briga.

U borbi za mjesto gradonačelniak koji će rješiti sve probleme Dubrovčana su HDZ-ov Mato Franković i HNS-ov Valentin Dujmović - odabranik bivšeg grasdonačlenika Andre Vlahušića, koji se na ovim izborima nije mogao kandidirati.

"Ja ću se savjetovati i s gospodinom Vlahušićem, ali i svima drugima, rekoa sam imat ću i savjet umirovljenika, ali sve odluke ću sam donositi", poručuje Dujmović.

Tri dana prije izbora šef HDZ-a Andrej Plenković je opet na jugu, u posjetu najavljenom kao druženje s građanima, no u stvarnosti, bilo je to druženje s članovima HDZ-a.

U jednom od najbogatijih gradova u Hrvatskoj obećanja slična kao i u onim najsiromašnijim gardovima. Rješavanje problema vode, kanalizacije, prometne izoliranost...

"(Treba) Dovršiti pročistač pitke vode, svaka obitelj zaslužuje čistu, pitku vodu", ističe Dujmović.

"Infrastrukturu graditi europskim fonovima, riješiti pitanje vodoopskrbe do svake kuće, kanalizacijsku mrežu", kaže pak Franković.

Tu su i obećanja o kvaliteti života i rastućem turizmu koji bi usokoro mogao postati neodrživ.

Mato Franković u drugi krug je ušao s 32 posto glaosva, a Valentin Dujmović s 16 posto. HDZ je uvjeren u pobjedu, no u HNS-u poručuju kako 8 godina vode Dubrovnik i to imaju namjeru i dalje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju