Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biskup Košić se obrušio na Keltsku noć

'Hvale i sv. Kvirina i one koji su rušili Crkvu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misno slavlje za stradale Zrinjane u Drugom svjetskom ratu danas je u Zrinu predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić, koji je preživjelim Zrinjanima i potomcima stradalih najavio početak ponovne izgradnje crkve Našašća Svetoga Križa, koja je srušena 1943. kada je uništen grad Zrin, a njegovi stanovnici pobijeni i raseljeni, priopćeno je iz Sisačke biskupije.

Mons. Košić je istaknuo kako se treba usprotiviti nepravdi i boriti se za istinu i pravdu o Zrinu, Španovici i Boričevcu, kao i tolikim drugim mjestima stradanja hrvatskoga naroda. "Već jednom trebamo skinuti lažnu masku 'osloboditelja', koji su obični i to najkrvaviji zločinci, a koji se i danas skrivaju pod krinkom 'antifašista'", rekao je Košić dodavši, kako zagovornici zločina i danas nazivaju ove spodobe našim borcima za slobodu hrvatskoga naroda te da su oni 'započeli što su branitelji u Domovinskom ratu samo završili'.

Ocijenio je kako je Hrvatska već umorna od onih koji se suprotstavljaju istini te istaknuo kako se kršćani nikada ne smiju umoriti u borbi za istinu. Napomenuo je kako je na priredbi "Keltska noć" sinoć u Sisku bilo veličanja "tzv. osloboditelja Drugog svjetskog rata. Nisam mogao vjerovati da se, nakon što je već više od 22 godine taj sustav propao, još uvijek veliča i pjevaju mu se hvalospjevi", rekao je upitavši, zašto je komunizam propao ako je bio med i mlijeko te tolika neviđena sreća za naš narod?

Pročitajte i ovo Vlado Košić i otkopavanje snijega zahvala svima I biskup Košić zaglavio u mećavi: Treba zahvaliti i Crkvi, ne samo civilnim službama Slika nije dostupna služe se mise diljem zemlje S oltara se šalju samo dobre želje i snažne poruke: "Društvu je potrebno vratiti raspoloživost, velikodušnost i radost prema djeci"

>> Keltska noć oduševila posjetitelje Siska

Zapitao je i zašto se ne oslobodimo već jednom tog poklonstva "zločinačkom režimu", koji je posijao tolike mrtve, pobio i raselio Hrvate, srušio domove i crkvu, otjerao u progonstvo preživjele i nametnuo šutnju nad time? "Među nama ima još uvijek onih koji brane zločince, i tu logiku na žalost nameću svima nama", rekao je ocjenivši kako nam oni peru mozgove kao da smo svi mi budale.

Biskup smatra kako jučerašnje veličanje komunista u Sisku nije slučaj, nego pravilo u novoj hrvatskoj državi. Dodao je kako neće biti sreće našem narodu, ni ovoj državi dok ona jednako ne osudi i odbaci sve totalitarizme, sve zločince i sve njihove simbole.

"Treba već jednom izabrati - ili odbaciti sve totalitarizme, ili jednako veličati sve zločince! Jer po kojemu ključu su jedni manje zaslužni, a drugi - koji su počinili najviše ubojstava nad našim hrvatskim narodom - zaslužniji za našu prošlost i našu budućnost? Posve mi je neprihvatljivo da se u istom scenariju hvali sv. Kvirin, sisački biskup i mučenik za vjeru u Kristu, i oni koji su rušili kršćansku crkvu Našašća Sv. Križa, ali ne samo kamenu crkvu, nego i živu Crkvu, tj. pobili gotovo 300 ljudi - i to samo zato što su bili Hrvati i katolici", rekao je mon Košić.

"Izaberi koga ćeš slijediti: Krista ili antikrista? Obojicu ne možeš! I to neka bude svima jasno: mi jesmo narod pobjednika, ali samo stanemo li na stranu istine. Kao nasljednik svetoga Kvirina ubuduće zabranjujem da se njega spominje u kontekstu zločinaca, bilo koje vrste! To je naš svetac, svetac Katoličke Crkve i nitko ga nema pravo stavljati uz bok zločinaca! Dok mene bude, ja to neću dopustiti. Ubuduće tražim da se za svaku prigodu, gdje se spominju sveci Katoličke Crkve, dobije crkveno dopuštenje. To imam pravo zahtijevati kao katolički biskup", dodao je mons. Košić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene