Stranka koja je donedavno činila vladajuću koaliciju također ima problem s plaćama, točnije, nema novca za plaće. Naime, ta se stranka nalazi na crnoj listi porezne uprave među više od dvije tisuće poslodavaca koji ne isplaćuju plaću.

Galerija


Od visokih funkcija u Domoljubnoj koaliciji do financijskog kolapsa. HSP Ante Starčević danas je na crnoj listi zbog neisplate plaće, no aktualni predsjednik tvrdi da jedinoj zasposlenici plaća ipak stiže.

Vezani članci Slika nije dostupna Tomašić: U budućnosti se sigurno nećemo stopiti s HDZ-om Slika nije dostupna Ruža Tomašić ponovno predsjednica HSP dr. Ante Starčević

"Na žalost s obzirom na financijsku situaciju ta isplata plaća ide putem FINA-e. Iako ne raspolažemo financijskim sredstvima podmirujemo svoje obveze prema jednoj zaposlenici i s druge strane otplaćujemo dugove", kaže predsjednik stranke Hrvoje Niče.

Troškove su srezali na nulu pa stranka više nema ni svoje sjedište. Stranka uopće nema svoje sjedište već jedina zaposlenica radi od kuće, a na zagrebačkoj službenoj adresi stranke, zapravo se nalazi trgovina namještajem.

Sadašnji predsjednik zbog financijskog kolapsa proziva Peru Ćorića iz bivšeg vodstva stranke.

"Gospodin Ćorić je galantno iznajmio stan na račun stranke. Mene stavi u ugovor pa potpiše svoje ime i prezime. Ne mogu ja biti odgovoran za 2016. kada je Porezna uprava utvrdila da imamo 142.000 kuna nelegalnih putnih naloga", napominje Niče.

I bivša predsjednica stranke, europarlamentarkaRuža Tomašić upire prstom u Ćorića.

"Ja sam, iako nisam bila u stranci, ali sam garantirala za stranački auto na leasing, morala sam oko 49.000 kuna duga otplatiti. Inače Pero Ćorić je sve odlučivao, organizirao", tvrdi Ruža Tomašić.

A Ćorić danas s Antom Đapićem na Šarengradskoj adi upozorava na granični spor sa Srbijom i pere ruke od bivše stranke.

"Ono što je bitno, ja nikada nisam bio ovlaštena osoba, niti za mandata Ruže Tomašić, niti Ivana Tepeša, niti Hrvoja Ničea, dakle kao glavni tajnik nisam mogao potpisivati nikakve ugovore samim tim ne snosim odgovornost, ne znam za neisplaćivanje nekakvih plaća", ističe bivši glavni tajnik stranke HSP Ante Starčević Pero Čorić.

Sadašnji predsjednik stranke priznaje da je zapravo spiskan novac poreznih obveznika iz zlatnih vremena stranke, ali vjeruje da će za godinu dana vratiti dugove, a stranka izaći iz blokade.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr